10 maşini SH pe care merită se le cumperi ca investiţie pentru viitor – FOTO

Autor: Adrian Mihălţianu acum 8 ani Dosar & Analize

Saab 900 Turbo (1980-1993)

E unul dintre puţinele modele Saab care chiar şi-au lăsat amprenta în istoria automobilistică a lumii. De fapt, există unii fani care spun că e singurul Saab care merită cumpărat.

Acestea fiind spuse, merită să arunci o privire peste anunţurile cu Saab 900 Turbo, fiindcă a fost maşina care a adus cuvântul Turbo în conştiinţa noastră, a tuturor. Dacă e turbo, sigur e de bine.

Subaru Impreza WRX (1992-1999)

Prima generaţie Subaru Impreza WRX începe să fie văzută ca o maşină care merită cumpărată, mai ales de cei care aveau în jur de 20 de ani atunci când a fost lansată şi nu şi-au permis-o. Dar acum au (probabil) o carieră de succes, iar banii nu mai sunt o problemă.

De-a lungul anilor de producţie, puterea motorului de 2,0 litri a crescut până aproape de 300 CP, în vreme ce sistemul de tracţiune integrală a fost standard şi este în continuare standard pe actuala generaţie Subaru WRX. A, da, şi merge de mănâncă pământul.Volkswagen Golf 2 GTI (1984-1992)

Prima generaţie Volkswagen Golf GTI este deja o maşină dorită de mulţi pasionaţi, dar a venit vremea ca şi a doua generaţie a hot hatch-ului german să strălucească.

Au existat două variante de motorizare – de 1,8 litri cu opt supape şi de 1,8 litri cu 16 supape. Orice motor ai alege, trebuie să ştii că vei avea parte de peste 100 CP într-o maşină care cântăreşte în jur de 1.000 kg şi care nu are dotările maşinilor de azi, precum frânare automată, ESP sau airbag-uri laterale.

Volkswagen Lupo GTI (2000-2005)

Da, a existat şi un Lupo GTI şi e unul dintre cele mai simpatice hot hatch-uri construite vreodată.

Motorul de 1,6 litri pe benzină produce 125 CP (!!!), ceea ce o să te propulseze direct în raiul automobilistic la scară redusă.

Volvo V70 R (2000-2005)

A doua generaţie a breakului de familie Volvo V70 a avut şi o variantă demnă de o luptă imaginară cu un BMW M3 Break. Iar acea variantă s-a numit V70 R.

Ca să înţelegi de ce maşina asta se află aici, o să îşi spun următoarele: motor de 2,5 litri turbo cu 300 CP şi 400 Nm, tracţiune integrală, suspensie adaptivă şi frâne Brembo. Plus un portbagaj de 485 de litri.

Tu care maşini second hand crezi că o să devină din ce în ce mai dorite în anii următori?


Pagini: 1 2
Comentarii
Inchide