ADAC Pannenstatistik 2013 – defecţiunile maşinilor second hand din Germania în 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Dosar & Analize

ADAC Pannenstatistik 2013 – clasa medie

Şi în cazul clasei medii, podiumul este ocupat de cei trei grei germani premium, cu BMW Seria 3 lider – doar că, faţă de clasa compactă, asistăm la o rocadă între Audi şi Mercedes-Benz, A4 devansând C-Class. Din nou se remarcă diferenţele extrem de mici între cele trei modele, afectate în general de probleme la motoare şi turbine.

Nemţii îşi continuă dominaţia prin VW Passat şi Skoda Octavia, în timp ce finalul clasamentului le revine producătorilor generalişti japonezi (Toyota şi Mazda) şi germani (Opel şi Ford). De remarcat că în nici unul dintre cazuri nu vorbim de o frecvenţă a defecţiunilor peste media clasei, maşinile de clasă medie demonstrându-se suficient de fiabile în general.

ADAC Pannenstatistik 2013 – clasa mare

În cazul clasei mari, Audi A6 şi BMW Seria 5 sunt umăr la umăr, în timp ce Mercedes-Benz E-Class plăteşte tribut defecţiunilor mai numeroase înregistrate pentru modelele dintre 2008-2011, în special la motoarele diesel.

Skoda Superb a înregistrat în 2012 mai multe defecţiuni decât în anii precedenţi, în timp ce modelele Volvo de clasă mare se încadrează în medie ca frecvenţă a defecţiunilor.

Situaţia defecţiunilor maşinilor monovolume şi vanuri – PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Comentarii
Inchide