ADAC Pannenstatistik 2013 – defecţiunile maşinilor second hand din Germania în 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Dosar & Analize

ADAC Pannenstatistik 2013 – SUV / Crossover

Domeniul SUV-urilor şi crossoverelor este, din nou, dominat de triada germană premium – însă de această dată Audi Q5 este mai bine plasat decât BMW X3 şi Mercedes-Benz GLK.

Totuşi, cei de la BMW pot fi mulţumiţi, deoarece a patra poziţie este ocupată tot de un SUV bavarez, BMW X1, cu o frecvenţă a intervenţiilor mai redusă decât a cunoscutului Nissan Qashqai, modelul japonez stând ceva mai bine decât germanul Volkswagen Tiguan.

Dacia Duster face o figură destul de bună ca poziţionare în acest clasament, dar, din păcate, se remarcă o creştere a problemelor la modelele mai noi, mai ales în ce priveşte componentele electrice (lumini, bujii sau pompa de combustibil).

CONCLUZII

În final, menţionez că aceste statistici ADAC sunt doar un instrument ajutător pentru cei interesaţi de cumpărarea unei maşini second hand din Germania, nefiind o oglindă perfectă a fiabilităţii maşinilor.

De reţinut că statisticile se bazează doar pe intervenţiile realizate de ADAC în cazul maşinilor celor abonaţi la serviciile ”ACR-ului german”, calificativele fiecărui model fiind medii ponderate, în funcţie de tipul defecţiunilor apărute şi raportate.

Ce au sesizat, însă, specialiştii ADAC în cazul statisticilor intervenţiilor din 2012 este incidenţa ceva mai redusă a problemelor la multe modele fabricate în Franţa, ceea ce pare să contrazică folclorul şi demonstrează că producătorii francezi au evoluat în ultimii ani.

De asemenea, modelele româneşti demonstrează rezultate mulţumitoare, deşi specialiştii remarcă faptul că frecvenţa defecţiunilor a crescut uşor la maşinile produse mai recent, principalele probleme ţinând de domeniul electric.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Comentarii
Inchide