Ce maşină conduce Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planeta

Autor: Cristian Agatie 27 sept. 2019 Dosar & Analize

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, are o avere uriaşă, dar maşina cu care merge la birou este mai mult decât modestă. Cel mai bogat om al planetei. Cu o avere estimată la peste 100 de miliarde de dolari, putea fi văzut conducând o Honda Accord, multă vreme după ce devenise deja miliardar cu acte în regulă.

Intră în galeria foto

Jeff Bezos a fost întotdeauna un om modest, sau mai degrabă zgârcit, după cum l-ar caracteriza alţii. La urma urmei, cea mai mare avere de pe Terra a trebuit adunată cumva. În 1994, Bezzos şi-a dat demisia de pe Wall Stret şi a fondat Amazon, practic o librărie cu livrare la domiciliu. Bezos însuşi livra coletele clienţilor, conducând un Chevrolet Blazer din 1987. În acel moment, Bezos visa ca afacerea lui să fie suficient de prosperă pentru a-şi permite un motostivuitor.

Jeff Bezos conduce o Honda Accord care costă 2.000 de dolari

Trei ani mai târziu, în 1997, Amazon a fost listată la bursă, iar averea lui Bezos a fost catapultată la valoarea de 12 miliarde de dolari. Noul statul al lui Bezos a impus schimbarea maşinii, dar alegerea lui i-ar face pe mulţi milionari de carton din zilele noastre să se tăvălească de râs: miliardarul a ales să conducă o Honda Accord. 

Întrebat în 1999 într-un interviu pentru emisiunea 60 Minutes care-i treaba cu Honda Accord (Bezos deţinea atunci acţiuni Amazon în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit The New York Times), acesta a răspuns râzând: „Este o maşină foarte bună!”. În acelaşi interviu, Bezos a vorbit despre alegerile simple şi despre birourile realizate din uşi de lemn care sunt încă un simbol la sediul Amazon. Potrivit aceluiaşi interviu, acesta este un simbol, amintind că banii trebuie cheltuiţi pe ceea ce contează pentru clienţi, nu pe lucruri care nu au importanţă pentru aceştia.

Ce alte maşini mai conduce Jeff Bezos?

Chiar dacă modestia a rămas unul dintre principiile de bază ale companiei fondate de Jeff Bezos, trebuie spus că miliardarul are acum şi preocupări mai extravagante, demne de imaginea unui miliardar. În garajul său, Bezos are numeroase supercaruri rare, aşa că poate fi numit fără teama de a greşi un colecţionar. 

Astfel, Jeff Bezos mai conduce un Ferrari Pininfarina Sergio, un Bugatti Veyron preparat de Mansory, un Lykan Hypersport, un Koenigsegg CCXR Trevita şi un Lamborghini Veneno. Nu trebuie uitat nici avionul său personal, un Dassault Falcon 900 EX, evaluat la peste 40 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Bezos este încă celebru pentru maşina sa Honda Accord.

Ca şi Bezos, şi alţi miliiardari încearcă să proiecteze imaginea unor oameni modeşti.

Intră în galeria foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide