Cele mai ieftine maşini din lume

Autor: Alexandru Banu 07 feb. 2008 Dosar & Analize

7. Daewoo Matiz – 5.350 euro

Dacă restul autoturismelor nu sunt (încă) disponibile pe piaţa românească, Matizul este cel mai ieftin model nou ce poate fi achiziţionat din România. Cu un design simpatic şi consum avantajos, modelul a devenit rapid autombilul favorit al doamnelor şi domnişoarelor constrânse de buget… sau al taximetriştilor.

În România preţul începe de la 5.350 de euro, în aceşti bani clientul primind strictul necesar a ceea ce noi putem numi maşină. Continuarea lui Matiz cu siglă Chevrolet şi motor mai vioi se cheama Spark şi are un preţ de bază cu câteva sute de euro mai mare.

8. Tata Indica – 6.100 euro

În topul automobilelor cu preţ de chilipir putem introduce chiar şi un model diesel, pentru cei care vor să plătească puţin atât la cumpărare cât şi la exploatare. Suporturi de pahare, ceas digital şi lămpile de curtoazie sunt dotările cu care modelul se laudă.

Pentru varianta de top, pasagerii pot beneficia de dotări de siguranţă airbag-uri pentru şofer şi pasagerul din dreapta şi chiar ABS. Preţul va gravita în jurul sumei de 350.000 de rupii, dar pentru această sumă uitaţi de siguranţa activă sau pasivă.

9. Hyundai i10 – 6.200 de euro

Cel mai mic model al coreenilor se adresează tot Indiei, acest paradis al automobilelor ieftine în care siguranţa sau confortul sunt noţiuni străine de lumea automobilistică. Totuşi, cu 68 de cai şi direcţie asistată , este un reprezentant chiar emancipat comparativ cu modelele tipice indiene.

Liniile de design reprezentative pentru noua identitate a mărcii Hyundai, aerul condiţionat, centurile de siguranţă disponibile şi pentru locurile din spate îl fac un model potrivit şi pentru pieţele europene estice.

10. Dacia Logan – 6.400 de euro

Dulapul” sau “cazanul”, cum este alintat de chibiţi, nu putea lipsi din topul maşinilor accesibile, chiar dacă nu este la fel de ieftin precum au anunţat în momentul lansării şi mult mai scump decât ultimele creaţii hinduse.

Logan rămâne, însă, cea mai bună soluţie pentru o familie limitată material, oferind spaţiu arhisuficient şi motorizări la limita superioară a decenţei. Varianta de baza este îndeajuns de spartană încât să îşi merite preţul, dar mai generoasă în confort şi dotări decât fruntaşii topului.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide