CODUL RUTIER 2014: Proiectul noului Cod Rutier a fost RESPINS de Senat

Autor: Iulian Dnistran 04 mart. 2014 Dosar & Analize
CODUL RUTIER 2014: Proiectul noului Cod Rutier a fost RESPINS de Senat

Proiectul de lege care prevedea modificarea Codului Rutier şi adăugarea unor sancţiuni drastice pentru şoferii care încalcă legea a fost respins de Senat, scrie mediafax.ro.

Senatorii au adoptat, cu 119 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o „abţinere”, raportul de respingere a proiectului de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit proiectului, urmau să fie înăsprite sancţiunile pentru fapte cu pericol social deosebit şi care influenţează direct siguranţa traficului, cum ar fi nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea unui autovehicul pe autostradă pe contrasens, depăşirea vitezei maxime admise cu mai mult de 60 km/h şi conducerea unui autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată.

În acest sens, Guvernul a propus amenzi cuprinse între 4.000 şi 12.000 de lei, dacă faptele descrise mai sus au ca urmare un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

De asemenea, în proiect se menţionează că este aflată sub influenţa băuturilor alcoolice orice persoană care are o concentraţie alcoolică peste 0,15 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat sau 0,2 grame pe litru alcool pur în sânge.

Senatul a respins acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată. Iniţial, premierul Victor Ponta a declarat că modificările aduse Codului Rutier vor fi adoptate sub forma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, dar s-a răzgândit şi a decis să trimită proiectul pentru a fi votat în Parlament.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide