Noul Cod Rutier permite un pahar de vin la „bord”

Autor: Andrei Nan 08 oct. 2013 Știri auto
Noul Cod Rutier permite un pahar de vin la „bord”

„Până la 0,2 (miligrame alcool pur în aerul expirat – n.r.) nu e nici măcar contravenţie. 0,2 înseamnă un pahar de bere sau… Dar de la 0,5 în sus – nu 0,8 – să fie infracţiune, exact cum se întâmplă în toată Europa – până la 0,2 vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă la un pahar de vin, nu e nici măcar contravenţie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 e infracţiune”, a anunţat Premierul Victor Ponta. Informaţii suplimentare despre cele declarate cu privire la consumul de alcool pe www.mediafax.ro.

Pe de altă parte, Premierul Victor Ponta garantează că cei care nu-şi vor plăti amezile vor deveni pietoni după 30 de zile de neplată. „Ţi se suspendă permisul până plăteşti amenda. Vă garantez eu că oamenii o să plătească”, a spus Victor Ponta.

Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie.  Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Este extrem de interesant de urmărit sistemul de încasare a banilor  propus de Premierul Victor Ponta, în condiţiile în care există probleme de comunicare între autorităţiile statului (Trezorerie, primărie şi poliţie).

Pedeapsa maximă pentru şoferii care calcă strâmb va fi de 9.600 lei.

Câţi dintre voi nu v-aţi trezit cu somaţie de plată în condiţiile în care amenda a fost achitată?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide