Dacia 10 ani împreună cu Renault Ep. X

Autor: Cosmin Iordache 02 iul. 2009 Dosar & Analize

Prima noutate Dacia în 2008 a fost lansarea versiunii Pick Up, Dacia revenind pe acest segment, după o absenţă de aproape un an. Speranţele pentru acest model erau destul de mari. Directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan, Jacques Daniel declarând: “Este prea devreme pentru a avansa cifre privind ţintele de vânzări ale Logan Pick-Up, dar credem că acest model va realiza 10% din vânzările Dacia ”.

În 20008 prima pagină a ziarelor a fost ocupată însă de prezentarea modelului Sandero la Salonul de la Geneva, o lansare care a promovat şi o nouă identitate de marcă. Destul de controversată la început, noua imagine Dacia exprimă un spirit mai modern şi mai nonconformist. "Cu noul logo ne îndreptăm către un univers mai tânăr. Cred că noul logo exprimă mai multă sportivitate şi ne permite să ne apropiem de publicul tânăr şi cel feminin, explica Liviu Ion schimbarea de atitudine pentru Business Standard la Salonul de la Geneva.

Abordarea unui public mai tânăr s-a dorit să prin naturalizarea modelului Sandero din America de Sud. Investiţia totală pentru dezvoltarea şi fabricarea modelului Dacia Sandero în Europa se ridică la 147 milioane de euro: 65 milioane de euro pentru dezvoltare şi 82 milioane de euro pentru investiţiile specifice la uzina de la Mioveni. Lansarea comercială a acestui model s-a desfăşurat în luna iunie.

Pentru a alinia întreaga gama la imaginea lui Dacia Sandero, în iulie Dacia a introdus Dacia Logan Faza II, un facelift pronunţat al acestui model, iar în octombrie împrospătarea s-a realizat şi pe modelul Dacia Logan MCV. Exporturile au ajuns în acel an la 172.886 unităţi iar vânzările totale la 257.854 unităţi. În 20008 Dacia a realizat 2% din PIB-ul României, conform surselor oficiale şi peste 130.000 de locuri de pind de activitate Grupului Renault.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide