Impactul real a scandalului Volkswagen. 44.000 de ani pierduţi

Impactul real a scandalului Volkswagen. 44.000 de ani pierduţi

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Dosar & Analize

ProMotor


Un studiu publicat de Radboud University, vizavi de poluarea pe care maşinile Volkswagen implicate în scandalul noxelor au produs-o, a scos la iveală rezultate îngrijorătoare: 9 milioane de maşini cu soft care păcăleşte testele au fost vândute în Europa şi SUA, în intervalul 2009-2015, iar cantitatea legală de oxizi de azot care era permisă a fost depăşită cu 526 de kilotone. 

Conform calculelor s-a constatat că aproape 45.000 ani de viaţă s-au pierdut din cauza problemelor de sănătate sau moarte timpurie, din care peste 44.000 în Europa şi aproape 700 în Statele Unite. Problemele de sănătate au fost provocate de inhalarea prafului fin de oxid de azot provenit de la maşinile diesel VW cu softurile înşelătoare. Mai grav este că încă 72.000 de ani de viaţă sănătoasă vor fi pierduţi în Europa din cauza emisiilor menţionate mai sus.

Frauda Volkswagen a avut un impact şi mai mare asupra mediului în Europa, decât în Statele Unite. În Europa au fost vândute mai multe modele Volkswagen, iar densitatea populaţiei este mai mare. 

De la declanşarea acestui scandal au circulat mai multe zvonuri despre consecinţele posibile pe care noxele le vor avea asupra sănătăţii oamenilor, dar studiul publicat de Radboud University este prima lucrare ştiinţifică bine documentată, care arată cel mai clar cum va fi afectată sănătatea populaţiei din Europa.


 

 

 

 

 

 

 Comentarii
Inchide