La salarii româneşti plătim mai mult decât în Austria. Tabelele oficiale cu preţurile benzinei, motorinei şi GPL-ului în toate statele din Uniunea Europeană

Autor: Vlad MIRONESCU acum 5 ani Dosar & Analize

16 state din Europa au motorină mai ieftină decât România

Potrivit datelor Eurostat, preţul motorinei din România era la 26 octombrie de 1.127,2 euro/mia de litri, adică 1,12 euro pe litru. Acesta este preţul mediu, la pompă.
 

S-au deschis primele două benzinarii mobile Petrom – FOTO

Ghiţă Ciobanul s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost oprit de Poliţia Rutieră

 
În clasamentul preţurilor motorinei din Europa, la 26 octombrie, ţara noastră avea preţuri mai mari decât alte 16 state. În momentul actual, motorină mai ieftină decât în România se găseşte în Luxemburg, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Austria, Spania, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Belgia, Franţa, Cehia, Croaţia, Germania şi Grecia. 

Cea mai scumpă motorină poate fi cumpărată în Marea Britanie, Italia şi Suedia.
 
Euro/Mia de litri
 
Acesta este preţul mediu, la pompă (toate taxele incluse)
 
 
 
Preţul motorinei a scăzut mult, comparativ cu al benzinei
 
Spre deosebire de începutul anului, preţul motorinei la pompă a scăzut în România cu aproape 4,7%. Astfel, dacă la 5 ianuarie preţul mediu era de 1,18 euro pe litru, acum este de 1,12 euro/litru.
 
Cele mai mari scăderi de preţuri în acest interval s-au înregistrat în Belgia (12,8%), Slovacia (12,1%), Austria (8,3%) şi Cehia (7,8%).  Creşteri au apărut în Marea Britanie şi Bulgaria, de 2,1%, respectiv 1,3%.
 
Euro/Mia de litri
 

AFLĂ MAI DEPARTE CUM A EVOLUAT PREŢUL GPL ÎN ROMÂNIA

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide