La salarii româneşti plătim mai mult decât în Austria. Tabelele oficiale cu preţurile benzinei, motorinei şi GPL-ului în toate statele din Uniunea Europeană

Autor: Vlad MIRONESCU acum 5 ani Dosar & Analize

Gazul din România este mai scump decât în alte 11 ţări din Europa

Pe piaţa din România, litrul de GPL (gazul petrolier lichefiat) a înregistrat cea mai mare scădere de preţ dintre toţi carburanţii. Deşi numărul celor care deţin instalaţii GPL pe maşini este mult mai redus decât al şoferilor care cumpără carburanţii „clasici”, trendul este ascendent.

VIDEO Întâiul şofer al Rusiei testează concurentul Daciei Logan

Cum arată noile maşini ale Poliţiei Române – GALERIE FOTO

Un argument în plus este preţul GPL la pompă, care în acest moment este de 571euro/mia de litri, de under eiese un preţ de mediu de 0,57 euro pe litru.

GPL mai ieftin decât în România găsim în Luxemburg (statul cu cel mai mare PIB/cap de locuitor din Europa), Polonia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Letonia, Estonia, Lituania, Croaţia, Germania (statul cu cea mai puternică economie din Europa) şi Portugalia. În Uniunea Europeană, cel mai ieftin GPL este în Luxemburg (0,44 euro/litru), iar cel mai scump este în Franţa (0,75 euro/litru).

Euro/Mia de litri
 
Acesta este preţul mediu, la pompă (toate taxele incluse)

 

Scădere puternică de la începutul anului

Faţa de începutul anului, preţul GPL la pompele din România a scăzut cu aproximativ 13%, de la 0,66 euro/litru la 0,57.

Atunci, cel mai scump GPL se găsea în Franţa (0,82 euro/litru), Ungaria (0,73 euro/litru) şi Slovacia (0,69 euro/litru), iar cel mai ieftin în Luxemburg (0,42 euro/litru), Belgia (0,46 euro/litru) şi Bulgaria (0,50 euro/litru).

Euro/Mia de litri

Acesta este preţul mediu, la pompă (toate taxele incluse)

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

AFLĂ MAI DEPARTE CE SPUNE CONSILIUL CONCURENŢEI DESPRE PREŢURI

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide