Mercedes-Benz 300 SL din 1957 vândut cu peste 1 mil. de dolari. Este unul dintre cele mai frumoase modele din istorie

Autor: Marius Vișan 29 sept. 2020 Dosar & Analize

Un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing extrem de rar, din 1957, s-a vândut de curând pe site-ul bringatrailer.com cu suma de 1.152.000 de dolari.

Nu se întâmplă foarte des ca vehiculele la fel de scumpe și rare precum 300 SL să ajungă pe un site de licitații online, deoarece de obicei sunt vândute de case mult mai mari de licitații precum RM Sotheby’s, Gooding & Company și Mecum.

Acest Mercedes-Benz 300 SL are aproximativ 91.000 km pe ceas

Modelul vândut pe Bring A Trailer este o mașină din 1957, ea a fost livrată inițial unui client din Belgia care a păstrat clasicul german până în 1981. Mașina a petrecut apoi următorii 22 de ani în Marea Britanie și a fost ulterior dusă în Canada.

O restaurare cuprinzătoare a fost efectuată între 2014 și 2016. În acest timp, a fost readusă la nuanța inițială numită Blaugrau, iar interiorul a fost retapițat pentru a include huse de pânză în carouri albastru-gri pe pernele scaunelor. Există, de asemenea, piele albastră peste suporturi, spătarele scaunelor, panourile ușilor, pragurile și tunelul central. Mașina are aproximativ 91.000 km pe ceas.

Intră în Galeria Foto

Sub superba caroserie, inginerii au montat un V8 de 6 litri cu 380 CP şi un cuplu maxim de 578 Nm. Sistemul de suspensie vine de la Bilstein şi conţine componente AMG din aliaj, iar motorul este exploatat cu ajutorul unui cutii automate cu patru rapoarte.

Despre Mercedes-Benz 300 SL cea mai rapidă mașină de serie a epocii sale

Mercedes-Benz 300 SL a fost primul model din gama SL-Class Grand Tourer și cea mai rapidă mașină de serie a epocii sale. Lansată în 1954, aceasta era disponibilă în varianta coupé cu 2 locuri, având ca element distinctiv ușile cu deschidere verticală. Ulterior, producătorul introduce și o variantă sport, decapotabilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide