TOP 5 cele mai scumpe maşini din lume

Autor: Adrian Mihălţianu acum 9 ani Dosar & Analize

Omul e obsedat de lucruri scumpe, colorate şi exclusiviste încă de când a făcut ochi pe planetă, iar bogaţii de azi nu fac excepţie. Fie că sunt fotbalişti, actori sau pur şi simplu afacerişti de succes (sau de carton), cei cu bani se întrec în a da cât mai mulţi bani pe supermaşini. Aparent, n-ar trebui să ai prea multă minte pentru a decarta sute de mii sau milioane de euro pentru o grămadă de fiare şi şuruburi, dar, dacă e să ne uităm la impactul emoţional al unei astfel de maşini asupra a milioane de privitori din întreaga lume… parcă începem să-i înţelegem.

Nu ne credeţi? Iată un TOP 5 al celor mai scumpe maşini din prezent, plus două menţiuni onorabile. Şi acum, fiţi sinceri: dacă aţi câştiga cam un milion de euro la câteva zile, nu v-aţi oferi măcar una dintre aceste minuni?!

Menţiune: Porsche 918 Spyder

E o hibridă ultramodernă, care îmbină un V8 de 4,6 litri şi 608 CP cu două motoare electrice, astfel că puterea maximă este de 887 CP, iar cuplul maxim depăşeşte 800 Nm. Preţul? În jur de 780.000 de euro în echipare standard sau 850.000 de euro cu pachetul Weissach.

Menţiune: Hennessey Venom GT

Noul deţinător al recordului de cea mai rapidă maşină de serie din lume arată ca un Lotus Exige, dar ascunde un V8 de 7,0 litri şi 1.244 CP sub caroseria din fibră de carbon. Produs în doar 29 de exemplare, fiecare cu un preţ de aproximativ 863.000 de euro.

5. McLaren P1

Urmaşul spiritual al legendarului McLaren F1 arată incredibil de bine şi intră în aceeaşi ligă cu Porsche 918 Spyder şi LaFerrari, adică în liga hipermaşinilor moderne hibride. 918 CP, 900 Nm şi un preţ de 1.000.000 de euro.

4. LaFerrari

Succesorul lui Ferrari Enzo are cu ce să se laude: o putere maximă de 963 CP oferită de un V12 de 6,2 litri aspirat natural care lucrează în tandem cu un motor electric de 163 CP şi un sprint de la zero până la 100 km/h în mai puţin de trei secunde. 499 de exemplare vor fi produse în total, fiecare cu un preţ de 1.018.000 de euro. Şi se pare că toate s-au vândut deja.

3. Koenigsegg Agera R

O maşină gândită de un om care arată ca un antagonist din filmele cu James Bond, pe numele lui Christian von Koenigsegg, şi care poate fi croită la comandă după preferinţele clienţilor care nu vor nici o altă maşină de pe această listă. Versiunea R a modelului Agera oferă nu mai puţin de 1.140 CP şi 1.200 Nm, precum şi un sprint de la zero până la 100 km/h în 2,8 secunde. Preţul (aproximativ): 1.800.000 de euro

2. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Maşina care a devenit cunoscută pentru titlul de „cea mai puternică decapotabilă din lume”, cu ai săi 1.200 CP, nu se află pe prima poziţie a acestui top fiindcă are un preţ de „doar” 2.000.000 de euro. Pentru acest moment, trebuie să se mulţumească cu poziţia a doua.

1. Lamborghini Veneno Roadster

Nebunia pe patru roţi denumită Lamborghini Veneno Roadster nu e nici cea mai puternică maşină din lume, nici cea mai cea mai modernă din punct de vedere tehnologic, dar reuşeşte să ocupe prima poziţie a acestui top din pricina preţului exorbitant: 3.300.000 de euro pentru fiecare dintre cele nouă unităţi construite.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide