Vrei un SUV premium dar nu ai suficienţi bani pentru unul nou? Iată cele mai bune 10 oferte SH

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Dosar & Analize

10. Land Rover Freelander II

La fel ca în cazul mai marelui Range Rover, prima generaţie a SUV-ului compact Land Rover Freelander a dezamăgit la capitolul fiabilitate, aşa încât preţurile extrem de mici la care poate fi găsit un Freelander I nu ar trebui să fie privite ca un avantaj, deoarece e foarte probabil să ascundă probleme tehnice numeroase şi costisitoare.

În schimb, cea de-a doua generaţie Freelander a rezolvat cam toate neajunsurile predecesorului, deşi la capitolul fiabiliate nu se poate spune că a devenit premiant. Cele mai mari probleme ţin de ambreiaj şi cutia de viteze, fiind vizate îndeosebi modelele dotate cu cârlig de remorcare, care au fost folosite pentru tractare. În rest, Freelander II e ”bântuit” de mici probleme electronice, destul de uşor de remediat.

Freelander II are o construcţie robustă şi reuşeşte să ofere un foarte bun compromis între comportamentul on-road şi cel off-road, iar sistemul sofisticat de tracţiune integrală, gestionat electronic, e mai rezistent decât ar lăsa să se înţeleagă termenul ”electronic”. Chiar şi modelele după 2010, care au trecut printr-un uşor facelift, pot fi găsite în limita a 15.000 de euro, fiind o afacere interesantă.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Comentarii
Inchide