15 autobuze complet electrice vor circula în Berlin. Fiecare dintre acestea poate parcurge 250 de km fără a fi încărcat

Autor: ProMotor 02 apr. 2019 Mașini electrice

Director General al Daimler Buses, a înmânat cheia primului eCitaro către compania de transport BVG din Berlin. Este primul dintre cele 15 autobuze complet electrice Mercedes-Benz eCitaro care vor fi livrate companiei de transport BVG din Berlin.

Autobuzele eCitaro comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiţionat, 15 porturi duble USB pentru dispozitivele proprii şi trei monitoare pentru informaţii prezentate în timpul călătoriei.

Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spaţii pentru scaune cu rotile şi cărucioare, precum şi mânere tactile, cu suprafaţa striată pentru aderenţă, amplasate pe uşi. Şoferii au la dispoziţie o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliştii şi pietonii. Pentru siguranţa pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere şi un sistem de avertizare a închiderii uşilor cu bandă cu LED-uri roşii.

Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece celule de acumulatori, care asigură o capacitate totală de 243 kWh şi garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar şi în condiţii dificile. În condiţii ideale, eCitaro poate parcurge distanţa de 250 km fără a fi reîncărcat.

Bateriile celor 15 autobuze eCitaro destinate BVG vor fi încărcate la prizele din depou.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide