Autobuze Mercedes-Benz complet electrice vor circula în două oraşe din Germania

Autor: Marius Vișan 14 ian. 2019 Mașini electrice

Mercedes-Benz eCitaro circulă, din prima săptămână a lui 2019, pe străzile oraşelor Mannheim şi Heidelberg. Autobuzele eCitaro sunt destinate centrului istoric al oraşului Heidelberg şi noului district Franklin din Mannheim. Autonomia zilnică planificată pentru fiecare autobuz este de peste 200 de kilometri.

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat şi produs în Germania. Silenţios şi fără emisii, eCitaro reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în oraşe şi în alte zone rezidenţiale. Impresionează prin tehnologia inovatoare, în special prin sistemul unic de gestionare al climatizării, esenţial pentru autobuzele electrice. Acesta reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare. 

Bateriile modulare au o capacitate de până la 243 kWh, răcite la o temperatură optimă pentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicată de utilizare şi un ciclu de viaţă prelungit.. Acestea alimentează două motoare electrice dispuse la butucii roţilor.

Till Oberwörder afirmă că: „Autobuzul Mercedes-Benz eCitaro, ce redefineşte transportul public convenţional, reprezintă, pentru Daimler, viitorul transportului de pasageri”. Martin in der Beek consideră că electrificarea transportului public este un obiectiv clar al operatorului rnv: „Pentru noi, electromobilitatea este esenţială în tehnologia sistemelor moderne, ecologice şi sustenabile ce vizează transportul, iar autobuzele eCitaro vor asigura un mediu mai curat în zona urbană deservită de acestea”. Primarii oraşelor, Dr. Peter Kurz şi prof. Eckart Würzner, laudă angajamentul remarcabil al rnv în ceea ce priveşte „traficul urban ecologic” şi consideră acest pas o etapă deosebit de importantă în asigurarea unui oraş mai curat şi a unui transport în comun mai atractiv.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide