BMW continuă electrificarea portofoliului său de sisteme de propulsie cu noi modele plug-in hybrid

Autor: ProMotor acum 3 ani Mașini electrice
BMW continuă electrificarea portofoliului său de sisteme de propulsie cu noi modele plug-in hybrid

BMW continuă electrificarea portofoliului său de sisteme de propulsie cu noi modele plug-in hybrid în cadrul ediţie 2019 a Salonului Auto de la Geneva. În acelaşi timp, BMW anunţă şi lansarea pe piaţă a unui Sports Activity Vehicle (SAV) suplimentar, cu propulsie electrică.

Popular la nivel global, BMW X3 va fi produs şi într-o variantă plug-in hybrid cu începere din decembrie 2019. Aceasta face să fie primul model al mărcii care va fi oferit atât cu motor termic convenţional, cât şi cu sistem plug-in hybrid – urmând completarea gamei cu versiune pur electrică în 2020.

Sistemul plug-in hybrid de la BMW X3 xDrive30e constă dintr-un motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi un motor electric. Ambele propulsoare şi transferă puterea la şosea – sau terenul denivelat – prin intermediul unei transmisii Steptronic cu opt trepte şi a sistemului inteligent de tracţiune integrală. Puterea totală a sistemului – 185 kW/252 CP – poate fi mărită cu până la 30 kW/41 CP prin utilizarea temporară a puterii maxime a motorului electric. BMW X3 xDrive30e are nevoie de 6,5 secunde (valoare provizorie) pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Cel mai nou modele BMW plug-in hybrid este echipat cu o baterie litiu-ion care este amplasată sub bancheta spate pentru a economisi spaţiu. Cu un volum al portbagajului de 450 de litri, capacitatea de transport a BMW X3 xDrive30e este la nivelul variantelor de model care sunt echipate cu motor convenţional.

Alte premiere mondiale la Geneva: BMW 330e Sedan, BMW X5 xDrive45e şi modelele plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7. La modelele plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 autonomia electrică a automobilelor a fost crescută cu aproximativ 30% în comparaţie cu modele anterioare – acum se pot parcurge distanţe între 50 şi 58 de kilometri. Gama de modele cuprinde BMW 745e, versiunea cu ampatament lung BMW 745Le, dar şi BMW 745Le xDrive cu ampatament extins şi tracţiune integrală inteligentă.

 
Comentarii
Inchide