BMW iNEXT a intrat în faza finală a testelor – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 27 feb. 2020 Știri auto

BMW iNEXT, care va fi lansat în versiune de serie anul viitor, a intrat în faza finală a testelor. După probele frigului polar de la Cercul Arctic, viitorul model electric BMW a ajuns în deșertul Kalahari din Africa de Sud. Pe lângă căldura extremă şi radiaţiile solare, formarea permanentă a prafului şi drumurile acoperite cu nisip, pietre sau macadam prezintă provocări excepţionale pentru modelul care va fi o adevărată vitrină tehnologică a grupului BMW.

Intră în Galeria FOTO

Bateria de teste pe care trebuie să o treacă fiecare model BMW în drumul său de la planșetele designerilor la modelul de serie începe la centrul de testare BMW de la Miramas, în sudul Franței și continuă cu bucla de nord a circuitului de Nürburgring. Urmează alte circuite până se ajunge la Centrul de Teste de Iarnă de la Arjeplog (Suedia), apoi în regiuni de deşert cu nivel foarte ridicat de căldură şi ariditate.

Producţia versiuni de serie a BMW iNEXT va începe în 2021, la uzina BMW din Dingolfing. Conceput ca un Sports Activity Vehicle modern, noul model combină cele mai noi inovaţii din cadrul grupului BMW. BMW iNEXT va dispune de a cincea generație a sistemului de propulsie electric BMW eDrive, ceea ce ar trebui să-i permită să păstreze avantajele tradiționale ale BMW în materie de sportivitate și plăcerea a conducerii. În plus, controlul suspensiei şi sistemele de asistare a condusului ale automobilului deschid drumul pentru paşi suplimentari spre condusul autonom.

Testele prin deşertul şi savana din nord-vestul Africii de Sud oferă inginerilor de dezvoltare premisele ideale pentru testarea şi armonizarea tuturor componentelor de propulsie şi suspensie în condiţii extreme. Suprafeţele, care au alternat între dune de nisip, trasee de pământ şi pasaje off-road, reprezintă o provocare excepţională chiar şi pentru sistemul inteligent de tracţiune integrală al BMW iNEXT.

De asemenea, sistemele care asigură răcirea bateriilor, a motorului electric și a circuitelor electronice sunt suspuse unor teste dure, pe care iNEXT le-a trecut cu brio. În timpul testelor extinse la temperaturi ridicate, automobilul este expus în mod repetat la căldura soarelui ore în şir, iar ulterior este răcit. În acest fel, dezvoltatorii testează nu numai operabilitatea sistemelor electrice, ci şi stabilitatea la temperatură a materialelor folosite în interior.

Deşertul Kalahari oferă condiţiile ideal pentru testarea etanşeităţii clapetelor, uşilor şi capotelor. În timpul testelor pe distanţe de mii de kilometri pe drumuri neasfaltate, printre dune şi peste crânguri nisipoase, BMW iNEXT ridică nori de praf, dar fără ca nimic să intre la interior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide