Avere impresionantă din permise auto. Cum este posibil?

Autor: ProMotor 26 feb. 2020 Știri auto
Avere impresionantă din permise auto. Cum este posibil?

Un fost funcționar de la Serviciul pentru Permise de Conducere și Înmatriculări  a Vehiculelor din Călărași a făcut o avere impresionantă din permise auto. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, averea acestuia este nejustificată, fiind vorba de o diferență de peste 320.000 de euro.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1.340.225,96 lei (aproximativ 320.123 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioniţă Ion, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor, judeţul Călăraşi”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti pentru începerea acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către bărbat.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Ioniţă Ion a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”, se arată în acelaşi comunicat.

Serviciile de permise și înmatriculări au fost, în ultima perioadă, sub lupa oamenilor legii, care au descoperit adevărate rețele care facilitau obținerea ilegală a permisului. În multe cazuri, cei care obțineau permisul auto o făceau fără a termina o școală de șoferi și fără a promova examenul auto, în unele cazuri fiind vorba de persoane analfabete. În județul Giurgiu, spre exemplu, costul unui permis de conducere obținut ilegal era de 500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide