BMW prezintă la Frankfurt un concept care foloseşte pile de combustie cu hidrogen – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 11 luni Mașini electrice

La Salonul Auto de la Frankfurt 2019 BMW prezintă i Hydrogen NEXT, automobil concept de dezvoltare a pilelor de combustie. 

BMW i Hydrogen NEXT demonstrează că această tehnologie poate fi integrată eficient într-un automobil dinamic precum BMW X5.

Vehiculele electrice cu pile de combustie cu hidrogen (FCEV) sunt capabile să asigure o deplasare cu emisii zero, cu caracteristici de utilizare similare vehiculelor convenţionale: timpi de realimentare sub patru minute, autonomie lungă fără influenţe majore din partea climei, perfromanţe dinamice si nici un compromis în ceea ce priveşte confortul.

Pentru ca toate acestea să devină posibile, este necesară o infrastructură de hidrogen bine pusă la punct. În majoritatea ţărilor, asemenea infrastructuri de aprovizionare sunt încă într-o fază incipientă de dezvoltare.

BMW Group a oferit deja o demonstraţie a cât de potrivită este tehnologia pentru utilizare cotidiană. BMW Group şi Toyota Motor Corporation şi-au unit forţele în 2013 pentru codezvoltarea unui sistem de propulsie care utilizează tehnologia pilelor de combustie.

Din vara anului 2015, divizia de cercetare a BMW Group a testat o flotă mică de vehicule-prototip BMW Seria 5 GT cu pile de combustie cu hidrogen, propulsate de un tren de rulare dezvoltat în comun cu set de pile de combustie Toyota.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

 Comentarii
Inchide