BMW primeşte comenzi pentru SUV-ul electric iX3 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 04 sept. 2018 Mașini electrice

Audi şi Mercedes-Benz sunt pe cale să-şi lanseze noile SUV-uri electrice, iar BMW nu doreşte să fie singurul mare producător german de automobile premium care rămâne în urmă, chiar dacă primul model electric intră în segment abia peste 2 ani. Pentru a ţine pasul, BMW începe să ia comenzi pentru SUV-ul electric iX3.

La fel ca Mercedes, Audi şi Jaguar, BMW se îndreaptă spre Norvegia pentru a-şi vinde primele maşini electrice. Astfel, locuitorii acestei ţări au fost invitaţi de BMW să-şi rezerve un vehicul iX3.

BMW solicită 15.000 coroane norvegiene (aproximativ 1.800 de dolari) pentru a rezerva vehiculul. Compania a reamintit faptul că vehiculul este programat pentru producţie în 2020 şi nu are deocamdată un pret.

La începutul acestui an, BMW a confirmat că SUV-ul full-electric iX3 va fi construit în China şi va fi exportat pe alte pieţe.

Atunci când a dezvăluit conceptul de vehicul în aprilie, BMW a spus că are o putere maximă de „peste 200 kW / 270 CP” şi este alimentat de o „baterie de înaltă tensiune model cu o capacitate de peste 70 kWh”. Aceasta oferă o autonomie de mai mult de 400 de kilometri (249 mile) în ciclul WLTP.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide