Bravo pentru exemplu: Poliţia are în dotare MAŞINI ELECTRICE!

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Mașini electrice

Ceea ce vedeţi în aceste imagini este un VW Golf 7, pregătit pentru poliţia germană. Nimic senzaţional până aici. Însă atenţie la un detaliu: nu e un Golf obişnuit, ci un e-Golf. Adică ”Golful electric”, având propulsie 100% electrică şi funcţionând cu zero emisii.

Trecând peste poante de genul ”vine poliţia tiptil” sau ”vezi că te bâzâie poliţia”, e clar că vorbim de o idee foarte bună. În primul rând, VW e-Golf funcţionează fără să polueze în oraş, iar alimentarea cu energie electrică e mult mai ieftină, aşa încât bugetul ministerului de resort sau al autorităţilor locale ar putea fi mai redus.

Problemă de aritmetică: dacă un Logan de poliţie costa acum câţiva ani vreo 70.000 de euro, câte sute de mii de euro ar costa o maşină electrică pentru poliţia română?

 

După care nu trebuie subestimate performanţele pe care le oferă motorul electric de 115 CP de pe e-Golf, maşina atingând 60 km/h în doar 4,2 secunde, suficient pentru ca, în traficul urban, să-i fie tăiate poftele oricărui vitezoman. Însă urmărirea de tip car-chase nu ar putea dura mai mult de 190 km, pentru că atât este autonomia maximă teoretică pe care o permit bateriile lui VW e-Golf.

SIngura problemă este că VW e-Golf Polizei nu e încă funcţional. Pentru că, deocamdată, vorbim de un fel de concept, pe care Volkswagen îl va prezenta cu ocazia iminentului Salon de Echipamente pentru Poliţie de la Leipzig. Totuşi, e un început, iar unele surse afirmă că un contract între VW şi Poliţia Germană, având ca obiect cumpărarea unei flote de VW e-Golf, e pe cale să fie pus în practică începând cu anul viitor.

CUM VI SE PARE IDEEA UNEI MAŞINI ELECTRICE DE POLIŢIE?Comentarii
Inchide