Care sunt cele mai vândute mașini electrice în funcție de țară

Autor: George Cristea 12 oct. 2020 Știri auto

Mașinile electrice au devenit deja o prezență obișnuită în cele mai multe țări ale lumii, chiar dacă nu toate sunt la fel de apreciate. Iată care sunt cele mai vândute mașini electrice în funcție de țară și care este mașina electrică preferată a românilor.

Intră în Galeria FOTO

Peste două milioane de mașini electrice s-au comercializat în lume în 2019, iar această cifră nu mai este deloc una neglijabilă. Chiar și cu efectele pandemiei, anul 2020 este așteptat să marcheze o nouă creștere a vânzărilor de mașini electrice. Condițiile piețe auto sunt însă diferite de la regiune la regiune, iar cele mai populare modele dintr-o țară ar putea să nu fie deloc disponibile în altă țară.

Potrivit unui clasament întocmit de serviciul Uswitch, Tesla este brandul cel mai popular de mașini electrice, fiind pe locul 1 la vânzări în 21 dintre cele 60 de țări analizate. Cel mai popular model electric este, desigur, Tesla Model 3, acesta fiind cea mai vândută mașină electrică în 19 țări.

Cele mai vândute mașini electrice în funcție de țară: Ce cumpără românii?

Potrivit raportului Uswitch, Nissan este al doilea producător, cu vânzări fruntașe în 9 țări, toate grație modelului Leaf. Alți producători au mai multe modele electrice în portofoliu, astfel că la nivel de model dominația nu este la fel de autoritară. Spre exemplu, Renault este brandul dominant în 7 țări, dar Zoe este mașina cea mai vândută în șase țări. Popularul model electric al producătorului francez este preferat de clienții din sudul Europei, din Spania până în Turcia.  De asemenea, marca Volkswagen domină clasamentele din cinci țări, dar modelul lor e-Golf este lider de vânzări în doar trei țări.

În România, unde Tesla nu are oficial o reprezentanță și nici rețea de service, cea mai populară mașină electrică este Renault Zoe. Nici nu este de mirare, având în vedere calitățile dovedite de Renault Zoe în testul nostru.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni cumpără mașini electrice și înțeleg beneficiile acestui sistem de propulsie, este de așteptat ca rata de adoptare a mobilității electrice să crească exponențial. Aceasta este împinsă în sus și de legislația de mediu, care devine din ce în ce mai aspră de la an la an. Potrivit celor mai recente studii, mașinile electrice sunt mult mai ieftin de întreținut și operat decât cele cu motoare termice. Astfel, chiar dacă prețul de achiziție este încă mare, pe termen lung un model electric va acoperi diferența de preț și va fi mai eficient.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide