Cât va costa Opel Corsa în versiunea electrică. Preţul este foarte atrăgător

Autor: Marius Vișan 06 iun. 2019 Mașini electrice
Cât va costa Opel Corsa în versiunea electrică. Preţul este foarte atrăgător

Odată cu cea de-a şasea generaţie de modele Corsa complet noi, producătorul german oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de până la 330 de kilometri. Opel va începe vânzările în prima jumătate a anului viitor, la un pret de pornire de 29.900 de euro pentru piaţa din Germania.

Pentru piaţa din România preţurile lui Opel Corsa-e vor fi probabil mai mici. În general, maşinile de vânzare în Europa de Vest au un preţ mai mare faţă de cele din Europa de Est, motivul fiind puterea de cumpărare. 

Opel Corsa este cel mai bine vândut model al producătorului german. Peste 13,6 milioane de unităţi au fost produse de la premiera mondială din 1982. Registrul de comenzi pentru cea de-a şasea generaţie Corsa se va deschide în curând, începând cu modelul Corsa-e, ce va fi urmat de versiunile pe benzină şi diesel.

Noul Corsa-e oferă o autonomie de până la 330 km. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opţiunile de încărcare – prin cablu, staţie de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanţie de 8 ani.

Modelul rival, Renault Zoe de 22 kWh are o autonomie mai mică deşi începe de la acelaşi preţ în Germania. Pentru versiunea cu 41 kWh, maşina costă minimum 34.100 de euro.

Peugeot nu a lansat preţurile pentru e-208, modelul „sora” a lui Corsa-e. Se aşteaptă ca preţul lui e-208 să înceapă la aproximativ 31.000 de euro. 

Opel face trecerea spre electric şi hibrid

Corsa-e face parte din planurile Opel de a oferi un hibrid sau o versiune electrică pentru fiecare model, până în 2024.

Primele patru vor fi pe piaţă până anul viitor. Pe lângă Corsa-e mai există un înlocuitor complet electric al crossover-ului Mokka X, o variantă electrică uşoară pentru modelul Vivaro, împreună cu SUV-ul Grandland X plug-in.

Grandland X va fi primul hibrid plug-in Opel. SUV-ul va avea un motor pe benzină de 200 CP, de 1,6 litri, combinat cu două motoare electrice de 80 kW / 109 CP şi o baterie de litiu-ion de 13,2 kWh. Acesta poate atinge până la 52 de km în modul pur electric.

Grandland X împarte platforma EMP2 cu modelele Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross şi DS 7 Crossback.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide