Cel mai ecologic vehicul de poliţie: Segway SE-3

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Mașini electrice

Micile vehicule Segway reprezintă un mod ecologic şi fun de a parcurge distanţe relativ scurte prin aglomeraţie fără a obosi. În plus, sistemul care menţine automat echilibrul acestui vehicul cu doar două roţi este de-a dreptul inedit. Segway oferă o gamă Patroller şi pentru forţele de ordine, fie că vorbim de poliţia locală sau de agenţii de ordine din mall-uri.

Dar iată că oficialii Segway consideră că există şi situaţii care necesită un vehicul mai bun. Iar acesta este noul Segway SE-3 Patroller, care are trei roţi (deci nu mai are nevoie de sistemul de auto-echilibrare). Beneficiind de o mai bună stabilitate şi de o platformă situată la înălţime mai mare, SE-3 Patroller asigură în primul rând o vizibilitate mai bună, fiind un punct de observaţie superior.

La fel ca vehiculele Segway cu doar două roţi, SE-3 Patroller nu are scaun, dar oferă mai multe spaţii de depozitare (trei torpedou-uri pentru diferite ustensile şi echipamente). Vehiculul mai este dotat standard cu faruri LED şi girofar, dar şi cu un computer de bord. Bateriile litiu-ion se pot încărca rapid de la orice sursă de 220V, iar viteza maximă de 24 km/h şi masa de 158 kg îi asigură o agilitate foarte bună.

Preţul în SUA este destul de mare: 11.990 USD (adică vreo 8.800 euro). Însă vehiculul nu se adresează clienţilor obişnuiţi, ci firmelor de pază sau chiar departamentelor de poliţie. În funcţie de interesul marelui public, cei de la Segway ar putea oferi şi o versiune civilă (care, în Europa, ar intra în concurenţă cu Renault Twizy, de exemplu).
Comentarii
Inchide