Chinezii pregătesc un SUV electric pentru Europa. Tesla are un nou rival

Autor: ProMotor 05 mai 2020 Mașini electrice

BYD Auto, cel mai mare producător de vehicule electrice din China (și al doilea ca mărime după Tesla), și-a detaliat planurile de extindere a autoturismelor și a vehiculelor comerciale pentru Europa.

Pentru intrarea sa în Europa, BYD a ales Norvegia, țara europeană cu cele mai multe mașini electrice vândute. Gigantul chinez va da startul procesului de introducere a autoturismelor în Europa prin lansarea modelului BYD Tang EV600 în Norvegia, la sfârșitul acestui an.

Galerie foto

SUV-ul integral electric are o autonomie de 520 km, conform ciclului de testare NEDC și dispune de tracțiune integrală permanentă. Tarifele pentru Tang EV600 vor fi anunțate ulterior, spre sfârșitul acestui an.

În China, SUV-ul electric are o baterie de 82,8 kWh care alimentează unul sau două motoare electrice, în funcție de versiune (FWD sau AWD), cu o putere de 180 kW (242 CP).

„Norvegia este cea mai avansată piață din Europa când vine vorba de adoptarea și utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice, cu o rețea dezvoltată de stații de încărcare”, a declarat Isbrand Ho, directorul general al BYD Europa. „Vom evalua îndeaproape performanțele pieței, dar, pe termen lung, ne propunem să extindem vânzările de mașini de pasageri și în alte țări europene, nu numai în Norvegia”, a adăugat oficialul.

Compania chineză are, de asemenea, planuri pe termen mai lung pentru a aduce pe piața europeană noi vehicule comerciale ușoare și camioane electrice.

https://www.promotor.ro/stiati-ca/ce-masina-avea-george-buhnici-inainte-sa-treaca-la-tesla-avea-motor-v10-si-a-vandut-o-pe-olx-ro-cu-35-000-de-euro-18683642

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide