De unde va cumpăra BMW baterii pentru viitoarele sale mașini electrice

Autor: Marius Vișan 21 iul. 2020 Mașini electrice

BMW a semnat un contract de furnizare de baterii pentru mașini electrice în valoare de 2 miliarde de euro cu producătorul suedez Northvolt.

Acesta este cel mai recent exemplu cum marii jucători auto europeni se pregătesc pentru o creștere masivă a producției de vehicule electrice. Northvolt va începe să producă baterii în nord-estul Suediei începând cu 2024, la o fabrică alimentată cu energie regenerabilă care va putea, de asemenea, recicla acumulatorii folosiţi, scrie Ziarul Financiar.

„Semnarea acestui contract este încă un pas către satisfacerea nevoii noastre tot mai mari de baterii pe termen lung. Conducem sistematic electrificarea flotei noastre de vehicule“ spune Andreas Wendt, membru al consiliului de administraţie al BMW.

Marca bavareză se aşteaptă să aibă cel puţin 25 de modele electrificate în gama sa până în 2023 şi va avea nevoie de baterii pentru a le alimenta.

Cererea pentru mașini electrice BMW a depăşit tendinţa pieţei

„Cererea pentru automobilele noastre electrificate a depăşit tendinţa pieţei în prima jumătate a anului. Gama noastră largă de automobile plug-in hybrid şi noul MINI Electric înregistrează cerere ridicată în rândul clienţilor”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări.

În prima jumătate a anului 2020, 61.652 (+3,4%) de automobile electrificate BMW şi MINI au fost livrate clienţilor.

BMW oferă deja modele plug-in hybrid în toate segmentele

BMW Group a început timpuriu să-şi electrifice sistematic portofoliul de automobile. Compania germană oferă deja modele plug-in hybrid în toate segmentele relevante de automobile şi ocupă un rol de lider în Germania şi în lume.

Pe acest fond, compania salută pachetul economic al Germaniei şi se aşteaptă să beneficieze de acest stimulent, în special prin stimularea automobilelor electrificate.

Intră în Galeria Foto

Producţia modelului full electric BMW iX3 va începe în câteva luni. Anul viitor, electrificarea portofoliului continuă cu alte modele full electrice, BMW i4 şi BMW iNEXT. BMW Group îşi propune să aibă 25 de modele electrificate pe şosele în 2023 – peste jumătate dintre acestea fiind full electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide