Enel ar putea deschide 700 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice în România

Autor: Mediafax 21 sept. 2018 Mașini electrice
Enel ar putea deschide 700 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice în România

Italienii de la Enel ar putea investi în următorii 3-4 ani circa 15 de milioane de euro în staţii electrice în România, planuri mai concrete urmând a fi anunţate la mijlocul lunii noiembrie.

În contextul în care Enel are pentru 2022 un plan de 300 de milioane de euro pentru montarea a 14.000 de staţii în Italia, prin intermediul investiţiei din România italienii ar putea ajunge la o reţea de peste 700 de staţii pe plan local, potrivit estimărilor ZF.

“Este mult interes şi în zona constructorilor auto prezenţi în România. Planurile pot varia mult şi în funcţie de modul în care răspunde piaţa, dar este posibil ca în următorii 3-4 ani să realizăm investiţii de 15 de milioane de euro. Nu vrem o reţea doar în zona în care suntem noi activi pe zona de distribuţie, ci vrem să fim peste tot în România. Veţi putea merge de la nord la sud şi de la est la vest cu maşina electrică”, a declarat Francesco Venturini, directorul Enel X, divizia de soluţii inteligente a grupului Enel.

Grupul italian de utilităţi Enel a terminat primul semestru al anului cu venituri de 614 milioane de euro pentru operaţiunile din România, cu 11% mai mari faţă de anul trecut, după cum arată datele incluse în raportul semestrial al companiei. Enel este prezent în România pe piaţa dis­tribuţiei şi furnizării de energie electricăavând un portofoliu de peste 2,8 milioane de con­su­ma­tori, majori­tatea cas­nici.

Acest portofoliu de clienţi este împărţit în trei regiuni, Muntenia Sud (Bucureşti), Banat şi Dobrogea. Veniturile se referă doar la acti­vi­tea de furnizare şi dis­tri­buţie a energiei în con­textul în care Enel este şi unul dintre cei mai mari jucă­tori din piaţa energiei regenerabile din România cu un portofoliu de active de 534 MW, din care 489 MW în parcuri eoliene şi 36 MW în proiecte solare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide