FlixMobility lansează trenurile operate cu energie verde, la un an după introducerea autocarelor electrice de cursă lungă

Autor: ProMotor 06 mai 2019 Mașini electrice
FlixMobility lansează trenurile operate cu energie verde, la un an după introducerea autocarelor electrice de cursă lungă

FlixMobility anunţă că şi trenurile FlixTrain vor circula cu energie verde, informează un comunicat al companiei remis redacţiei.

După lansarea, în premieră mondială, a primelelor autocare electrice care circulă pe distanţe lungi în Germania şi Franţa, anul trecut, compania anunţă lansarea a patru trenuri operate integral cu energie verde furnizată de Greepeace Energy.

Două noi trenuri vor completa reţeau FlixTrain din vară şi vor opera de asemeanea cu energie verde de la Greenpeace Energie.

„FlixTrain funcţionează acum cu electricitate verde de  Greenpeace Energy. Astfel, suntem primul şi singurul operator feroviar din Germania care operează trenurile doar cu energie verde. Şi nu ne oprim aici: intenţionăm să devenim o companie şi mai verde în fiecare an. Pe viitor, vrem să ne asigurăm că trenurile noastre vor continua să fie la fel de prietenoase cu mediul precum cele pe care le operăm în prezent. Pe măsură ce ne extindem reţeaua feroviară, ne vom asigura că energia pe care o folosim este la fel de verde precum imaginea noastră.”, a declarat André Schwämmlein, fondator şi CEO FlixMobility.

Electricitatea verde pe care o furnizează Greenpeace Energy provine exclusiv din ferme eoliene şi centrale hidroelectrice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide