Ford dezvăluie noul Kuga. Este primul model Ford care oferă propulsie mild-hybrid, plug-in hybrid şi full-hybrid

Autor: Marius Vișan 03 apr. 2019 Mașini electrice

Ford a dezvăluit săptămâna aceasta noua generaţie a SUV-ului Kuga. Este cel mai avansat model Ford din istorie din punctul de vedere al electrificării oferind o gamă avansată de sisteme de propulsie hibride, care permit un nivel de eficienţă în familia SUV-urilor Ford.

Gama include Kuga Plug-in Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild-hybrid) şi Kuga Hybrid (full-hybrid), care sunt oferite alături de motoarele diesel EcoBlue de 2.0 litri sau 1.5 litri, de motorul pe benzină EcoBoost de 1.5 litri şi de o nouă transmisie automată inteligentă cu opt trepte.

La interior, noua generaţie Kuga vine cu tehnologii sofisticate cum ar fi modem FordPass Connect integrat, o zonă de încărcare wireless a telefonului şi sistemul de infotainment Ford SYNC 3, sprijinit de un ecran tactil central cu diagonala de 8 inch. Un pachet audio premium B&O Sound System garantează o experienţă acustică de înaltă calitate, iar noul instrumentar de bord digital “true colour” cu diagonala de 12.3 inch este mai intuitiv şi mai lizibil.

Noua generaţie Kuga este primul SUV construit pe platforma globală C2, care determină un nivel aerodinamic superior pentru un consum îmbunătăţit şi o masă proprie care scade cu până la 90 de kilograme în comparaţie cu versiunile de motorizare echivalente modelului precedent. În plus, noua arhitectură este concepută pentru a perfecţiona performanţele la impact şi oferă o rigiditate torsională cu 10% mai mare care permite un comportament dinamic mai bun şi un rafinament ridicat. Adiţional, spaţiul interior este mai mare, în timp ce designul exterior rămâne unul dinamic şi expresiv.

Plaja largă de opţiuni include execuţii diferite pentru variantele Kuga Vignale, ST-Line şi Titanium, fiecare oferind un caracter unic care reflectă personalităţile proprietarilor.

Kuga Titanium este reprezentativ pentru calitatea şi dotările de top care vor fi oferite clienţilor la nivel european. Printre trăsăturile esenţiale se numără un scut şi un difuzor aerodinamic posterior sport, oglinzi, bandouri laterale şi mânere ale uşilor vopsite în culoarea caroseriei, lumini de zi LED şi jante standard de 17 inch sau opţionale de 19 inch.

Kuga Vignale pune la dispoziţie elemente exclusive şi o atenţie meticuloasă la detalii, oferind ornamente Vignale exclusiviste precum finisajele din aluminiu satinat pentru barele longitudinale de pe plafon, pentru zona inferioară a spoilerelor şi pentru protecţiile laterale ale uşilor. De asemenea, această versiune dispune de un design elegant pentru spoilerele faţă şi spate, alături de o grilă frontală cromată caracteristică variantelor Vignale şi de ţevi de evacuare duble. Jantele standard au diametrul de 18 inch, clienţii putând opta pentru variante de 19 sau 20 de inch. Interiorul este şi el îmbunătăţit prin scaunele Windsor cu tapiţerie din piele care prezintă un design exclusiv Vignale cu tipar hexagonal, prin volanul încălzit îmbrăcat în piele şi prin covoraşele premium din velur.

Kuga ST-Line primeşte un design inspirat din gama modelelor Ford Performance, elementele estetice incluzând spoilere şi pasaje ale aripilor vopsite în culoarea caroseriei. Grila frontală, scutul frontal, difuzorul de aer posterior şi barele longitudinale de pe plafon sunt finisate într-o nuanţă neagră. Un eleron de dimensiuni apreciabile, jantele standard de 18 inch (opţional de 19 inch) şi ţevile duble de evacuare completează caracterul sportiv al acestei versiuni. La interior, plafonul este tapiţat într-o nuanţă închisă, scaunele cu design exclusiv ST-Line oferă cusături contrastante de culoare roşie, iar pedalierul din aliaj, volanul cu partea inferioară teşită şi covoraşele şi pragurile ST-Line reflectă personalitatea performantă a maşinii.

Noua generaţie Kuga devine primul model Ford care va fi oferit în versiuni plug-in hybrid, mild-hybrid şi full-hybrid.

Kuga Plug-In Hybrid: Disponibil încă din momentul lansării, noul Kuga Plug-In Hybrid oferă autonomia şi libertatea permise de un motor tradiţional cu combustie internă, alături de eficienţa şi rafinamentul unui motor electric.

Arhitectura power-split combină un motor pe benzină de 2.5 litri cu patru cilindri care funcţionează în ciclu Atkinson, un motor electric/generator şi o baterie Litiu-Ion de 14.4 kWh pentru a produce 225 de cai putere. Primul hibrid plug-in pe care Ford îl propune pe piaţa europeană va putea oferi o autonomie de peste 50 de kilometri în modul de rulare pur electric. 

Kuga EcoBlue Hybrid: Noul Kuga EcoBlue Hybrid îmbunătăţeşte motorul diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri şi 150 CP pentru un nivel şi mai ridicat de eficienţă la nivelul consumului de carburant. Tehnologia mild-hybrid implică un starter/generator integrat antrenat pe curea (BISG) care înlocuieşte alternatorul clasic, permiţând recuperarea şi depozitarea energiei generate în timpul decelerării şi încărcarea unui pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer. BISG se comportă şi ca un motor, utilizând energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, dar alimentând totodată şi sistemele electrice auxiliare ale maşinii.

Sistemul de 48 de volţi permite, de asemenea, ca tehnologia Start-Stop de pe noul Kuga să opereze în mai multe situaţii şi contexte pentru o eficienţă mai bună, acest lucru contribuind la un nivel anticipat al emisiilor de 132 de grame CO2/km şi la un nivel al consumului de 5.0 litri/100 km.

Kuga Hybrid: Această versiune utilizează un sistem de propulsie hibrid cu auto-încărcare care permite rularea pur electrică şi combină un motor pe benzină de 2.5 litri care funcţionează în ciclu Atkinson cu un motor electric, un generator, o baterie Litiu-Ion şi o transmisie automată de tip power-split dezvoltată de Ford. Kuga Hybrid va fi disponibil în 2020 cu tracţiune pe puntea faţă şi cu sistemul Ford Intelligent All-Wheel Drive, bifând cifre anticipate de consum de 5.6 litri/100 km şi emisii de 130 de grame CO2/km.

 

 

Motorul EcoBlue de 2.0 litri şi 180 CP anticipează un consum minim de 5.7 litri/100 km, pe când motorul EcoBoost de 1.5 litri este oferit în versiuni de 120 CP şi 150 CP. Consumul minim anticipat este de 6.5 litri/100 km. Motorul EcoBlue de 2.0 litri şi 180 CP al noii generaţii Kuga este asociat cu sistemul Ford Intelligent All-Wheel Drive şi optimizează cuplul la turaţii joase, zgomotele generate şi vibraţiile, oferind în acelaşi timp o acceleraţie fluidă şi lineară care duce la o experienţă de şofat mai confortabilă.

Noua generaţie Kuga vine cu gamă avansată de tehnologii de asistenţă a şoferului. Un debut pe acest model este sistemului de păstrare a benzii de rulare (Lane-Keeping System) cu monitorizare a unghiului mort (Blind Spot Assist). Acesta va combina tehnologia Blind Spot Information System (BLIS) cu cea care permite menţinerea automată a benzii de rulare pentru a monitoriza vehiculele care se apropie din spate pe autostradă sau pe şoselele cu mai multe benzi de rulare. Dacă şoferul semnalizează înaintea schimbării de bandă sau dacă sistemul de control detectează o schimbare de bandă în momentul în care un alt vehicul se apropie în unghiul mort, este aplicat un impuls invers asupra volanului pentru descurajarea manevrei.

Alt sistem îmbunătăţit este tehnologia de asistenţă pre-coliziune cu depistare a pietonilor şi cicliştilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection), căreia îi este adăugată o funcţionalitate suplimentară în intersecţii. Acum, sistemul poate acţiona automat frânele pentru a evita sau a limita efectele accidentelor dacă şoferul virează în faţa unei maşini care se apropie şi tehnologia detectează o coliziune iminentă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide