Modelul Ford pe care l-a testat președintele, chiar înainte de prezentarea oficială

Autor: Promotor 19 mai 2021 Știri auto

Ford lucrează la un model în privința căruia păstrează misterul. Este vorba despre o versiune electrică a celui mai popular pick-up american, F-150. Acesta a fost testat deja de președintele Joe Biden.

GALERIE FOTO

Ford F-150 Lightning (Fulger) este versiunea electrică a lui F-150, modelul care, în 2015, a fost desemnat – în mod surprinzător – mașina de lux a anului în Statele Unite ale Americii.

Pasionat de mașini, Joe Biden s-a bucurat să testeze modelul pe care nimeni din afara companiei Ford nu a pus încă mâna. Pick-up-ul electric și-a făcut apariția în timp ce președintele Statelor Unite vizita uzina Rouge din Dearborn.

F-150 Lightning și-a făcut apariția, deloc întâmplător, și în timpul discursului lui Biden (vezi GALERIA FOTO). Dar acel prototip nu purta camuflaj. A fost, cel mai probabil, o strategie a companiei care va prezenta oficial modelul în această vară.

Modelul va avea o parte frontală modificată față de versiunea cu motoare cu ardere internă. Ca și pick-up-ul electric produs de Rivian, RT1, și Cybertruck de la Tesla, F-150 Lightning va avea o bandă luminoasă LED care unește farurile. Locul grilei masive este luat de un panou de culoare neagră.

Președintele Joe Biden a condus însă, un prototip Ford F-150 Lightning camuflat

Președintele Joe Biden a urcat la volanul unui prototip camuflat. A deschis geamul în dreptul jurnaliștilor și le-a spus amical:

“Fraierul ăsta e foarte rapid! Da, mi-aș cumpăra unul!”

Liderul de la Casa Albă le-a dezvăluit reporterilor că pick-up-ul electric accelereaZă de la 0 la 100 km/h în 4,3 sau 4,4 secunde. Sunt probabil, detalii pe care trebuia să le țină secrete. Oficialul Ford de lângă el se aude spunând că producătorul nu a anunțat aceste informații.

Biden a accelerat până la 80 mph (128 km/h).

Președintele american a vizitat uzina Ford pentru a promova planul său de dezvoltare a infrastructurii dedicate mașinilor electrice. Acesta presupune investiții cotate la miliarde de dolari.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide