Ford va lansa cel puţin un model electric pe platforma Volkswagen MEB până în 2023

Autor: ProMotor 15 iul. 2019 Mașini electrice
Ford va lansa cel puţin un model electric pe platforma Volkswagen MEB până în 2023

Ford şi Volkswagen au anunţat recent că extinderea alianţei lor va include şi maşini electrice, alături de o investiţie masivă în tehnologii de condus autonom şi dezvoltarea comună a unor vehicule comerciale, informează AutoNews Europe.

Înţelegerea permite Ford să folosească platforma modulară MEB pentru maşini electrice a grupului Volkswagen pentru „cel puţin un model pur electric de volum în Europa”, care urmează să fie lansat în 2023. Ford plănuieşte să livreze peste 600.000 de unităţi pe platforma MEB pe o perioadă de 6 ani, începând cu 2023, deşi nu a fost specificată până acum o variantă de caroserie pentru noul model.

CEO-ul VW, Herbert Diess, a vorbit despre posibilitatea unui al doilea model pe platforma MEB pentru Ford, sugerând că următorul model ar putea dubla necesarul de componente MEB pentru Ford.

Volkswagen va oferi platforma, plus sistemul de baterii şi componente structurale, către Ford. Compania americană se va ocupa de designul modelului la centru său din Koln, dar nu a anunţat încă unde va asambla maşina. Şeful Ford, Jim Hackett, a confirmat că va fi vorba de una dintre actualele fabrici Ford din Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide