Honda E, prima maşină electrică Honda, vine cu o dotare unică în standard – VIDEO

Autor: Vlad MIRONESCU 29 mai 2019 Mașini electrice

Honda E, primul model electric al constructorului japonez, va oferi o dotare unică în segment chiar din echiparea standard.

Este vorba despre sistemul de camere care va înlocui clasicele oglinzi laterale. Honda a anunţat că sistemul de camere exterioare, afişate pe prototipul modelului, va fi oferi ca dotare standard pe varianta de producţie.

În loc de oglinzile clasice, Honda E va avea două cameră cu unghi larg conectate la două ecrane cu diagonala de 6 inchi aflate în interiorul maşinii. Honda susţine că această aceste camere sunt cu 90% mai aerodinamice decât oglinzile laterale convenţionale, reducând totodată aerodinamicitatea totală a modelului electric cu 3,8%. Astfel, pentru că întâmpină o rezistenţă mai mică la deplasare, modelul poate oferi o autonomie mai bună.

Camerele video Honda ar urma să îmbunătăţească şi vizibilitatea, pentru că designul lor este creat astfel încât să împiedice picăturile de apă să ajungă pe lentilă. În acelaşi timp, lentila are un strat protector care va împiedica acumularea umidităţii pe ea.

Puteţi vedea mai jos cum funcţionează sistemul de camere Honda:

 

 

Cum funcţionează sistemul de camere laterale de pe Honda E

Şoferul poate alege două moduri de vizibilitate: normal şi unghi larg. Aceste moduri cresc unghiul vizual oferit standard de o oglinză şi pot reduce unghiul mort cu 10% în modul normal, respectiv 50% în modul unghi larg.

Dacă şoferul trece maşina în marşarier, pe ecranele laterale apar linii de ghidaj. Ecranele au şi senzori care reglează luminozitatea în funcţie de lumina de afară.

Honda a confirmat că pe lista dotărilor standard se află şi mânerele care ies din caroserie.

Honda merge spre electrificare

Japonezii îşi pun mari speranţe în modelul Honda E, care va oferi o autonomie maximă de 200 de kilometri şi o baterie capabilă să se încarce la 80% din capacitate în 30 de minute la o staţie de încărcare rapidă.

Honda vrea să electrifice fiecare nou model lansat în Europa, fie sub forma de hibrid, plug-in hibrid sau model pur electric. Mai mult, compania japoneză îşi propune ca două treimi din toate maşinile pe care le vinde în Europa să aibă o formă de propulsie electrică, până în 2025.

Varianta de producţie a modelului Honda E va fi prezentată la finalul acestui an, dar doritorii pot face deja rezervări pe baza unui avans.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide