Hyundai a avut livrări record de mașini electrice în luna aprilie

Autor: ProMotor acum 3 ani Mașini electrice
Hyundai a avut livrări record de mașini electrice în luna aprilie

Numărul livrărilor de autovehicule electrice Hyundai în luni aprilie a depășit cu 36% volumul înregistrat pentru întregul an 2019. Ambele versiuni EV disponibile în acest moment în gama Hyundai – Ioniq și Kona – au contribuit la acest rezultat.

Hyundai Ioniq este primul autovehicul din lume disponibil în trei variante de propulsie: electric, hibrid și plug-în. Ioniq Electric dezvoltă 136 CP (100 kW), oferind mobilitate pur electrică prin intermediul bateriei litiu-ion polimer de 38,3 kWh, cu o autonomie estimată la 311 km.

Kona Electric este primul SUV electric subcompact de pe piață europeană. Modelul are o autonomie de până la 449 km. Autovehiculul este disponibil în două versiuni: bateria de 64 kWh dezvoltă 204 CP (150 kW), iar cea de 39,2 kWh oferă 136 CP (100 kW).

„În contextul social pe care îl traversăm, preocuparea noastră principala este de a asigura cele mai bune servicii clienților noștri, în condiții de maximă siguranță”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto România.

La nivel trimestrial, vânzările Hyundai Auto România au crescut cu 21% față de aceeași perioada a anului anterior. Totodată, conform DRPCIV, importatorul s-a clasat pe locul al cincilea în topul înmatriculărilor de autoturisme noi de import, înregistrând o cota de piață de 7,3%.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide