Interiorul viitorului Mercedes-Benz EQS este absolut delicios! Galerie FOTO spectaculoasă

Autor: George Cristea 28 mart. 2021 MASINI NOI

Mercedes-Benz a prezentat interiorul viitorului model cu propulsie electrică EQS și trebuie să recunoaștem că este absolut delicios. Nava amiral a gamei electrice a șvabilor introduce conceptul de „hyperscreen” – un ecran care se întinde pe toată lungimea planșei de bord.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă mulți ar fi tentați să confunde EQS cu o Clasa S electrică, adevărul este că nu există multe lucruri în comun între cele două modele. EQS nu este primul model electric al Mercedes, dar este primul construit pe baza noii platforme modulare pentru vehicule electrice din clasa de lux – MEA. Prin urmare, designerii casei din Stuttgart au avut libertate totală în crearea unei experiențe complet noi pentru șofer și pasageri.

Merită notat că interiorul viitorului Mercedes-Benz EQS nu are nicio legătură cu cel pe care-l cunoaștem de la conceptul EQS Vision. În centrul noului concept de operare se află noul sistem de infotainment MBUX cu Hyperscreen – un ecran care se întinde pe toată lungimea planșei de bord. Acesta încorporează trei suprafețe de afișare – panoul de instrumente, zona centrală și o zonă pentru pasagerul din dreapta. Pentru a pune în mișcare noua interfață, Mercedes folosește un sistem multimedia cu 8 procesoare și 24 GB de memorie RAM.

Nu toate modelele vor fi echipate cu ecranul Hyperscreen – la baza gamei EQS va oferi un interior care seamănă cu cel al Clasei S, având un ecran central flotant și un panou de instrumente de sine stătător (vezi în galeria foto). Indiferent de echipare, însă, o trăsătură comună a lui EQS este că nu are un tunel median. Are sens, întrucâtva, dat fiind că un model electric nu are nevoie de așa ceva.

MBUX Hyperscreen domină interiorul viitorului Mercedes-Benz EQS

Dincolo de MBUX Hyperscreen care ne-a înnebunit simțul vizual, Mercedes-Benz susține că viitorul EQS este un model care poate fi experimentat cu aproape toate simțurile. Desigur, iese din discuție gustul, dar s-ar putea să fim contraziși de câțiva excentrici. Desigur, în afară de ochi, noul EQS are grijă de urechi prin sistemul de sunete ambientale, dar și sistemul audio Burmester cu 15 difuzoare. Simțul olfactiv este stimulat de sistemul de filtrare al aerului HEPA, dar și de pachetul Air Balance care asigură parfumul din habitaclu.

Mercedes a depus eforturi cu totul supraomenești pentru stimularea simțului tactil. Zona centrală a ecranului Hyperscreen și cea a pasagerului din dreapta folosesc un număr de 12 actuatori poziționați sub suprafața tactilă. Aceștia sunt responsabili de feedback-ul tactil realist la atingerea acestor suprafețe. O altă componentă a pachetului tactil este constituită de materialele folosite la interior – este un Mercedes, până la urmă.

Mercedes-Benz EQS va fi lansat în Europa în luna august, așa că ne așteptăm să avem mai multe informații despre viitorul model în lunile următoare. În mod normal am fi văzut mașina la standul Mercedes de la Geneva, dar în condițiile actuale ne mulțumim cu ce ne oferă producătorul german. Viitorul model va fi produs în Factory 56 din Sindelfingen, alături de Mercedes-Benz Clasa S și de Mercedes-Maybach Clasa S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide