Mitsubishi a prezentat noul SUV electric Airtrek

Autor: Mihai Morcovescu 23 nov. 2021 Știri auto

Japonezii de la Mitsubishi au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou noul SUV electric Airtrek. Noul model va fi disponibil numai pe piața din China începând cu primăvara anului viitor.

Anunțat încă din primăvara acestui an, noul Mitsubishi Airtrek a fost dezvoltat pe baza conceptului de „SUV e-cruising”. Airtrek nu este un nume nou pentru constructorul nipon, acesta fiind folosit de prima generație Outlander destinată pieței din China (2001-2008).

Cu toate acestea noul Airtrek nu are nimic în comun cu noul Outlander în afară de faptul că este un SUV. Mitsubishi Airtrek măsoară 4.600 mm în lungime, 1.910 mm în lățime și 1.690 mm în înălțime. Asta îl face cu 80 mm mai scurt, dar cu 50 mm mai lat decât Outlander.

Baterie de 70 kWh și autonomie de 520 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bazat pe Aion V, un alt SUV electric lansat în 2020 de compania GAC Motors, noul Airtrek a primit un set de faruri LED duble, o grilă Dynamic Shield care unește cu o baghetă LED cele două blouri optice frontale, precum și stopuri LED în formă de litera L poziționate pe haion. SUV-ul electric poate fi comandat în două nuanțe, japonezii oferind clienților și combinații de culori „two-tone”.

Bateria noului Mitsubishi Airtrek are o capacitate de 70 kWh, ceea ce oferă o autonomie de 520 km conform standardelor chinezești CTLC. Constructorul nipon nu a oferit detalii legate de motorul electric, însă este posibil ca Airtrek să primească același propulsor care se regăsește și pe modelul din care derivă, Aion V. Este vorba despre o unitate electrică a cărui putere este cuprinsă între  218 și 260 CP.

Mitsubishi nu a dezvăluit fotografii cu planșa de bord, însă din singura imagine disponibilă se poate observa un ecran tactil pentru sistemul de infotainment poziționat în partea de sus a consolei centrale.

SUV-ul electric va fi produs de societatea mixtă GAC Mitsubishi Motors din China, iar vânzările vor începe în primăvara anului 2022.

Sursa: Mitsubishi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide