Modelul Tesla de 25000 de dolari ar putea fi lansat mult mai devreme

Autor: George Cristea 08 feb. 2021 Știri auto

Fanii mașinilor electrice așteaptă cu nerăbdare lansarea unei mașini electrice Tesla cu adevărat accesibile. Se pare că așteptarea acestora se apropie de sfârșit, pentru că modelul Tesla compact de 25000 de dolari, anunțat anul trecut de Elon Musk, ar putea fi lansat mult mai devreme decât se anticipa.

Intră în Galeria FOTO

Tesla nu mai este de mult un producător auto de nișă, iar cei care cântau prohodul ani la rând companiei americane s-au convins că Tesla este aici pe termen lung. Simplu spus, Tesla este acum o companie prea mare ca să mai poată să dispară. Cel mai popular model al său este Model 3, dar Model Y se pregătește să atingă cifre de vânzări impresionante odată ce producția va putea crește la ritmul prevăzut. Chiar dacă americanii așteaptă nerăbdători lansarea comercială a lui Cybertruck, modelul accesibil compact promis de Elon Musk anul trecut este, de departe, cel mai fierbinte subiect.

Musk a vorbit despre un model electric de 25.000 de dolari în noiembrie anul trecut, într-un speech considerat de analiști „subțire”. Dacă Musk este recunoscut pentru ceva, este pentru promisiunile sale prea optimiste, așa că un anunț moderat din partea sa a fost privit mai degrabă ca un eșec decât ca o victorie. Cu toate acestea, o Tesla de 25.000 de euro ar schimba complet industria auto și ar da producătorului american o poziție dominantă pe piață, pe care cu greu o va putea submina vreun competitor.

Modelul Tesla de 25000 de dolari, lansat mai devreme. Ce știm despre viitorul hatchback Tesla

Într-o relatare din China, separe că Tesla a început deja studiile de impact pentru mediu în cazul unei mașini accesibile, care ar costa între RMB160.000 și RMB200.000 (undeva între 25.000 și 30.000 de dolari americani). Publicația chineză Sina Auto spune că primele prototipuri ar trebui să înceapă testele pe șosea în curând, posibil chiar din această vară. Jurnaliștii chinezi se așteaptă ca un anunț oficial în acest sens să fie făcut la salonul Auto de la Guagzhou, care se desfășoară în ultima decadă a lunii noiembrie.

Nu se cunosc încă detalii despre viitorul model accesibil al mărcii americane. Cu toate acestea, se așteaptă ca acesta să fie desenat de designeri chinezi și adaptat pieței locale. Cel mai probabil, modelul o baterie mai mică decât celelalte modele Tesla, dar nu foarte mică – Elon Musk a declarat că o mașină care nu poate oferi mai mult de 450 de kilometri autonomie nu are sens. De asemenea, puterea motorului electric ar trebui să fie departe de ceea ce oferă celelalte modele din gama S3XY – pentru a putea menține prețul cât mai accesibil.

Cel mai probabil, viitorul model va fi un hatchback realizat pe platforma lui Model 3, cu detalii low cost adaptate țelului descris mai sus, dar fără compromisuri în ceea ce privește tehnologia și calitatea. Noul model va fi produs la Gigafactory Shanghai și ar putea atinge volume de producție care ar depăși Model 3 și Model Y combinate.

sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Julien Jodry/Twitter - Sina Auto



Comentarii
Inchide