Noul Kia Sportage este disponibil în România. Acesta vine cu un sistem de propulsie mild-hybrid 48

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Mașini electrice

Kia Sportage beneficiază de un design actualizat, atât la interior cât şi la exterior. Designul original al celei de a patra generaţie a modelului Sportage a fost condus de către studioul de design european al Kia din Frankfurt, Germania, cu ajutor de la centrele de design ale companiei din Namyang, Coreea şi Irvine, California. 

Gama de sisteme de propulsie revizuită include motorul diesel EcoDynamics+ de 2.0 litri şi 185 CP şi noul motor ‘U3’ diesel eficient de 1.6 litri. 

Noul sistem de propulsie avansat diesel mild-hybrid EcoDynamics+ de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei globale de electrificare a sistemelor de propulsie ale brandului. Kia este primul producător care va oferi simultan consumatorilor o gama completă constând din vehicule hibride (HEV), plug-in-hybride (PHEV), complet electrice (EV) şi mild-hybrid 48V.

Kia intenţionează să lanseze 16 modele cu sisteme de propulsie noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice şi – în 2020 – un nou vehicul electric cu tehnologie Fuel Cell.

Noul sistem de propulsie EcoDynamics+ este cuplat cu un sistem de tracţiune integrală, transmiţând puterea printr-o transmisie manuală cu şase trepte sau prin noua transmisie automată cu opt trepte. 

Cifra de cinci milioane de automobile Sportage produse a fost atinsă în martie 2018. Modelul Kia Sportage va fi comercializat în Europa în cursul trimestrul 3 al anului 2018 beneficiind de garanţia de 7 ani, 150.000 de kilometri.

Cea mai acesibilă Kia Sportage în acest moment costă 18.663 (Preţ cu TVA). 

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide