O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice
O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Innolith AG este o companie specializată în dezvoltarea tehnologiei bateriilor reîncarcabile. Aceasta lucrează la prima baterie reîncărcabilă de 1000Wh / kg (watt oră/kilogram), care va permite maşinilor electrice să aibă o autonomie de până la 1.000 km cu o singură încărcare.

Compania promite că aceasta bateria va avea costuri de producţie în limite normale, pentru că va utiliza materiale care nu sunt „exotice” şi nici foarte scumpe, scrie autoexpress.co.uk.

Un alt avantaj este că, în timp ce bateriile tradiţionale utilizează un electrolit organic inflamabil, bateria Innolith Energy utilizează un electrolit anorganic neinflamabil, reducând astfel riscul unui incendiu.

Bateria este în prezent dezvoltată la laboratorul Innolith din Germania, iar procesul de dezvoltare şi comercializare se aşteaptă să dureze între trei şi cinci ani.

Compania a mai declarat că timpul necesar pentru o încărcarea ce acoperă 400 de km, de exemplu, nu va fi diferit de cel al unei maşini electrice cu o baterie convenţională, dar firma anticipează că o reîncărcare completă va necesita ca vehiculul să fie lăsat conectat la priză pe parcursul unei nopţi.

Innolith va lansa iniţial bateria pe piaţă printr-un sistem pilot în Germania, după care vor fi încheiate acorduri de licenţiere cu producătorii de vehicule şi alte companii de baterii.

 Comentarii
Inchide