Opel Vivaro-e este primul van cu propulsie electrică al producătorului german

Autor: ProMotor 28 apr. 2020 Știri auto

Opel Vivaro-e este primul van cu propulsie electrică al producătorului german, urmând să ajungă la clienți în această toamnă. Acesta va dispune de o autonomie între 230 și 330 de kilometri, în funcție de versiune.

Intră în Galeria FOTO

Opel Vivaro-e va fi disponibil în trei versiuni de lungimi și numeroase variante de caroserie și va oferi performanțe de încărcare și transport similare cu cele ale versiunilor motorizate convențional. Cu 1.275 kg, Vivaro-e oferă o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg). Vehiculul electric este, de asemenea, singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opțional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.

Clienții Vivaro-e pot alege între două versiuni ale bateriei litiu-ion, în funcție de nevoi: o baterie de 75 kWh pentru până la 330 km sau, pentru cei care rulează mai puțin, o baterie de 50 kWh cu o autonomie de până la 230 de kilometri (ambele valori potrivit ciclului de testare WLTP). Bateriile sunt formate din 18 și, respectiv, 27 de module și sunt poziționate sub spațiul de încărcare, astfel încât să optimizeze utilizarea.

Cu 100kW (136 CP) și cuplu de 260 Nm, sistemul electric de propulsie al modelului Vivaro- e oferă performanțe superioare majorității vehiculelor comerciale electrice. Viteza maximă controlată electronic, de 130 km/h nu neglijează autonomia vehiculului.

Folosind o stație de încărcare publică de 100kW CC, încărcarea bateriei de 50kWh la o capacitate de 80% durează aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75kWh). Opel oferă încărcătoare încorporate care facilitează variante rapide de încărcare și care asigură bateriei (acoperită de o garanție de opt ani / 160.000 km) o durată lungă de viață. În funcție de piață și de infrastructură, Vivaro-e dispune de un încărcător trifazat opțional de 11kW sau un încărcător monofazat de 7,4kW în varianta standard.

Vivaro-e continuă nu numai ofensiva de electrificare a mărcii Opel, ci și povestea de succes a lui Vivaro care a început cu prima generație în 2001. Următorul Opel LCV electric, Combo-e, va fi lansat în 2021. Opel va oferi o versiune electrificată a fiecărui autoturism și model LCV până în 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide