Oraşul european cu cea mai mare flotă de BMW i3 pentru car sharing din lume

Autor: ProMotor 11 apr. 2019 Mașini electrice

Oraşul Varşovia şi furnizorul de energie Innogy vor găzdui cea mai mare flotă de BMW i3 de car-sharing din lume. Innogy go! este primul serviciu de car-sharing din capitala Poloniei. Acesta va cuprinde 500 de automobile electrice BMW i3, 30 dintre acestea fiind modelul sportiv BMW i3s.

Ambele modele sunt echipate cu pachetul de baterii de înaltă tensiune de 94 Ah, care oferă o autonomie de până la 200 de kilometri. Innogy oferă şi infrastructura de încărcare necesară din oraş şi din jurul acestuia.

Automobilul va putea fi închiriat de către clienţi prin aplicaţia Innogy go!. Preţul per minut va fi de 1,19 zloţi (0,28 euro) pentru BMW i3, respectiv de 1,49 zloţi (0,35 euro) pentru BMW i3s. O zi întreagă de închiriere costă 239 de zloţi (55 de euro).

Primele 15 minute ale călătoriei costă doar un groszy (0,01 zloţi). Şoferii de automobile electrice din Polonia beneficiază de anumite avantaje, precum utilizarea gratuită a benzilor de autobuz şi parcare gratuită în mai multe locuri care în mod normal sunt cu taxă. 

De asemenea, Innogy go! oferă şi o reţea de 30 de staţii de încărcare rapidă de 50 kW. Acestea vor ridica nivelul bateriei până la 80% în doar 40 de minute.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide