Atac la Tesla Cybertruck! Cum arată pick-up-ul electric Lordstown Endurance?

Autor: Elena Luchian 26 iun. 2020 Știri auto

Tesla Cybertruck nu va fi nici pe departe singurul pick-up electric. După ce Rivian i-a construit un rival, a venit rândul noului Lordstown Endurance să amenințe modelul lui Elon Musk.

GALERIE FOTO

Lordstown Endurance a fost desenat de atelierul Hydra Design. La baza lui se află un șasiu tip cadru. Vehiculul este pus în mișcare de patru motoare electrice, devoltate în colaborare cu Elaphe, amplasate câte unul pe fiecare roată. Propulsoarele dezvoltă împreună aproximativ 600 de cai putere.

O baterie cu o capacitate de 70 kWh, montată sub cabină, îi asigură o autonomie de peste 400 de kilometri. Producătorul îi trece în cont o accelerație de la 0 la 100 mph (97 km/h) în 5,5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 128 km/h.

Vehiculul poate tracta remorci de până la 3,4 tone.

Cu linii simple și forme angulare, Lordstown Endurance iese din tiparul pick-up-urilor convenționale, deși nu pare să fie la fel de îndrăzneț ca Cybertruck de la Tesla. Roțile imită aspectul unei bobine cu fire de cupru.

Designul cabinei însă, nu a fost finalizat, astfel că îl putem vedea doar într-o serie de schițe, care arată ecranul multimedia apare unit cu instrumentarul de bord sub un capac de sticlă unic, o soluție lansată de Mercedes-Benz odată cu prezentarea Clasei E în ianuarie 2017. Lordstown păstrează la bordul lui Endurance și butoanele fizice pentru un control simplificat.

Lordstown Endurance, mai rapid pe piață decât Tesla Cybertruck?

Constructorul american anunță că prețul de pornire al viitorului rival Tesla este de 52.500 de euro. Acesta are în plan să trimită pe șosele 20.000 de exemplare anul viitor. Acest lucru înseamnă că ar putea ajunge la clienți înaintea lui Cybertruck, care va intra în producția abia în cea de-a doua parte a anului viitor. Tot atunci își anunță prezența pe piață și R1T, pick-up-ul electric construit de Rivian, cu preț de pornire de 70.500 de dolari. Până la această oră, cu preț de pornire de 39.900 de dolari, Cybertruck este cel mai accesibil.

Peste 14.000 de clienți au înregistrat deja pre-comenzi pentru noul Lordstown Endurance.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide