Porsche dublează producţia planificată pentru modelul electric Taycan, înainte să înceapă livrările

Autor: Marius Vișan 25 ian. 2019 Mașini electrice
Porsche dublează producţia planificată pentru modelul electric Taycan, înainte să înceapă livrările

Presa auto se aşteaptă ca cererea pentru modelele Porsche Taycan şi Audi e-tron să fie mai mare decât se aşteptau iniţial cele două companii, scrie autonews.com.

Porsche a dublat producţia planificată pentru Taycan, primul său model complet electric, pentru a face faţă cererii. Astfel, un total de 40.000 de vehicule electrice vor fi construite, în fiecare an, la fabrica Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart. Noile cifre ar face din Taycan un mai de succes decât celebrul Porsche 911, care s-a vândut anul trecut într-un număr de aproape 36.000 de unităţi.

Porsche acceptă deja rezervări pentru Taycan, suma care trebuie achitată în avans fiind de 2.500 de euro (2.840 de dolari). Modelul electric va fi prezentat la Frankfurt în septembrie, şi va fi livrat cumpărătorilor la începutul anului 2020. Preţul nu a fost anunţat, deşi se aşteaptă ca Porsche să plaseze Taycan sub sedanul Panamera şi peste SUV-ul Cayenne. Suma vehiculată ar fi undeva în jurul a 80.000 de euro.

Deoarece capacitatea maximă a fabricii din Zuffenhausen este de 40.000, în curând va fi necesară o a doua linie de producţie.

Compania a angajat 1200 de lucrători pentru producţia modelului Taycan, iar investiţia totală, în acest proiect, este de aproximativ 1 miliard de euro.

Datorită cererii puternice pentru SUV-ul e-tron, Audi intenţionează, de asemenea, să crească capacitatea fabricii din Bruxelles, Belgia, în 2020. Numărul vehiculelor produse pe oră va creşte la 24 de la 20.

„Cererea pentru e-tron este în creştere, aşa că vom continua să o ajustăm la situaţia pieţei”, a declarat Patrick Danau, directorul executiv al Audi Bruxelles.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide