Prima fabrică Tesla din Europa se va deschide în Germania

Autor: Marius Vișan 13 nov. 2019 Mașini electrice
Prima fabrică Tesla din Europa se va deschide în Germania

Elon Musk a declarat că prima fabrică Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin. Anunțul a fost făcut marți, în cadrul unei ceremonii de premiere din Germania.

Directorul general al Tesla a declarat că Berlin va fi locul primei fabrici europene, loc în care va construi și un centru de inginerie și design.

Musk a spus că producția din Europa va începe în 2021.

Mișcările vin în condițiile în care firma, care a investit foarte mult într-o fabrică din China, se confruntă cu o intensificare a concurenței în industria vehiculelor electrice.

„Toată lumea știe că ingineria germană este excepțională și acesta este o parte din motivul pentru care ne localizăm Gigafactivă din Europa în Germania”, a spus el.

Uzina va fi amplasată în apropierea noului aeroport din Berlin, iar a dat mai multe detalii despre ce va produce fabrica, respectiv baterii, trenuri de rulare și mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide