Primele detalii ale viitorului BMW i4 au fost prezentate în cadrul conferinței anuale – FOTO

Autor: George Cristea 17 mart. 2021 MASINI NOI

Primele detalii ale viitorului BMW i4 au fost prezentate în cadrul conferinței anuale a BMW Group. Este prima oară când vedem, astfel, forma finală a viitorului model electric bavarez.

Intră în Galeria FOTO

Primele fotografii ale modelului de serie BMW i4 nu diferă semnificativ de imaginea conceptului i4 prezentat anul trecut la începutul lunii martie. Modelul păstrează o siluetă foarte asemănătoare cu Seria 4 Gran Coupé – aspect oarecum normal având în vedere denumirea i4 (da, știm, i3 e ciudat din acest punct de vedere…).

BMW i4 va fi lansat pe piață în cursul acestui an și va dispune la vârful gamei de o versiune M Performance cu o putere de 530 CP (390 kW). Acesta va reprezenta vârful performanței electrice la BMW, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4,0 secunde și o autonomie de 590 kilometri în ciclul european WLTP. Pentru aceasta, BMW i4 va utiliza o baterie cu o capacitate de 80 kWh.

„Cu aspectul său sportiv, cea mai bună dinamică din clasă şi zero emisii locale, BMW i4 este un BMW adevărat. Aceasta face ca inima mărcii BMW să bată acum în regim full electric”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări.

Primele detalii ale viitorului BMW i4: Ce știm până acum?

Oficialii BMW nu au dezvăluit mai multe detalii, dar știm că viitorul i4 folosește amortizoare speciale pentru a reduce mişcările de cabrare ale caroseriei în momentul demarajului. În plus, sistemul de control al patinării roţilor faţă (ARB) dezvoltat de BMW cu un control precis garantează în orice moment o tracţiune optimă şi stabilitate, chiar şi pe suprafeţele alunecoase.

Chiar dacă BMW nu a oferit imagini de interior ale viitorului model electric, știm deja că acesta va oferi noua interfață iDrive și ecranul central curbat care vor debuta pe BMW iX. Acesta este arcuit spre conducător pentru un efect ergonomic bun, făcând controlul tactil mai accesibil. Ecranul curbat îmbină armonios într-o singură unitate afișajul de bord de 12,3 inchi (31,24 cm) şi displayul central de 14,9 inchi (37,85 cm).

Versiunea de serie a lui BMW i4 va intra în producție la uzina din München în cursul acestui an, urmând să ajungă la clienți cel mai târziu în ianuarie 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide