Primele livrări ale modelului Volvo XC40 Recharge sunt așteptate luna aceasta

Autor: Marius Vişan acum 4 săptămâni Mașini electrice

Volvo a dezvăluit XC40 Recharge exact acum un an, așa că mulți clienți se așteptau ca SUV-ul complet electric să fie deja la dealeri.

Ei bine, nu încă, deoarece producătorul auto suedez tocmai a anunțat că producția primului său EV abia a început la fabrica din Gent din Belgia. Cu toate acestea, cei care au făcut rezervare trebuie să știe că primele mașini vor fi livrate clienților din Europa la sfârșitul acestei luni.

Volvo spune că cererea pentru XC40 Recharge P8 AWD a fost puternică și „fiecare mașină programată să fie construită în acest an calendaristic a fost deja rezervată”. Comenzile rămân deschise, iar clienții care plasează o comandă acum ar trebui să știe că vor primi mașina cândva anul viitor.

„Astăzi este o zi importantă pentru Volvo Cars și pentru toți angajații de aici din Ghent”, a declarat Javier Varela, șeful operațiunilor industriale globale și de calitate. „Pe măsură ce continuăm să ne electrificăm gama, fabrica din Gent demonstrează că este un adevărat pionier pentru rețeaua noastră globală de producție.”

Volvo XC40 Recharge produce 408 CP și are o autonomie de 400 km

Începutul producției acestui model vine după o perioadă de pregătire în care uzina din Gent a construit un număr limitat de vehicule de pre-producție. În această fază toți angajații au primit o instruire extinsă pentru a construi în siguranță mașini electrice.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD se bazează pe arhitectura modulară compactă (CMA) dezvoltată în cadrul grupului Geely și împarte trenul de rulate cu modelul electric Polestar 2. Are două motoare electrice cu o putere combinată de 300 kW cu 408 CP care permit mașinii să sprinteze de la zero la 100 km / h în 4,9 secunde și să atingă o viteză maximă de 180 km / h.

Autonomie va fi de 400 km în ciclul WLTP, iar grație sistemului de încărcare rapidă, 80% din capacitate bateriei va putea fi atinsă în aproximativ 40 de minute.

Intră în Galeria Foto

Sursă: Carscoops.com


Sursa foto: Volvo


Comentarii
Inchide