Primul Porsche pur electric se lansează într-o lună, însă promite deja să depăşească modelul 911

Primul Porsche pur electric se lansează într-o lună, însă promite deja să depăşească modelul 911

Autor: ProMotor acum 2 ani Mașini electrice

Porsche 911, faimosul model al nemţilor care a conturat istoria Porsche zeci de ani, ar putea fi eclipsat în curând de primul model pur electric al mărcii, Porsche Taycan, în ceea ce priveşte vânzările.

Porsche Taycan va fi lansat în septembrie, iar constructorul a primit deja comenzi pentru aproape 30.000 de unităţi, iar cererea mare ar putea duce la modificarea ţintei de producţie anuale la 40.000 de unităţi. Spre deosebire, modelul 911 s-a vândut în 35.600 de unităţi în 2018.

Taycan este poziţionat ca şi preţ între Cayenne (74.800 euro) şi Panamera (97.800 euro), iar lansarea sa va înseamna că Tesla Model S va avea concurenţă dură. Primul model electric Tesla nu a mai primit un update tehnologic din 2012, odată cu lansarea sa, iar Tesla pune accent pe Model 3 pentru a creşte vânzările.

Succesul lui Taycan este foarte important pentru compania-mamă Volkswagen, care încearcă să atragă clienţii către maşinile pur electrice pe măsură ce se pregăteşte să lanseze mai multe modele de acest tip, pe toate segmentele de preţ.

Porsche setase iniţial o ţintă de producţie de 20.000 de unităţi pe an.

Porsche oferă potenţialilor clienţi posiblitatea să rezerve un Taycan cu un avans de 2.500 de euro, sumă care va fi ulterior redusă din preţul maşinii. Pentru a face modelul său mai atractiv, Porsche a început să instaleze staţii de încărcare rapide la dealerii săi din SUA şi Europa, iar acesta vor putea în doar 4 minute să încarce Taycan cu o autonomie de 100 km. Autonomia totală este anunţată la 500 km.

Pentru a face faţă producţiei, Porsche a mai avut nevoie de 1.500 de angajaţi, iar până acum a angajat 1.000, după ce a primit 32.000 de cereri de angajare.

 Comentarii
Inchide