Proiectul “FastCharge” a demonstrat că 100 de km de autonomie ai unei maşini electrice pot fi obţinuţi în 3 minute

Proiectul “FastCharge” a demonstrat că 100 de km de autonomie ai unei maşini electrice pot fi obţinuţi în 3 minute

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Mașini electrice

Proiectul de cercetare „FastCharge” în care sunt implicate Porsche şi BMW a prezentat ieri ultimele progrese în domeniul alimentării rapide pentru vehiculele electrice. Prototipul unei staţii de încărcare cu o capacitate de până la 450 kW a fost inaugurat în Jettingen-Scheppach, Bavaria. La această staţie de încărcare ultra-rapidă, s-au demonstrat timpi de încărcare record: trei minute pentru primii 100 de kilometri, sau 15 minute pentru o încărcare completă (10-80%).

Noua staţie de încărcare poate fi utilizată gratuit, aceasta fiind potrivită pentru modelele electrice ale tuturor mărcilor care folosesc standardul Type 2 a sistemului de încărcare.

Proiectul de cercetare „FastCharge” este condus de un consorţiu sub conducerea Grupului BMW; ceilalţi membri sunt Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH, Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG şi Siemens AG. „FastCharge” primeşte o finanţare totală de 7,8 milioane de euro de la Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale din Germania.

Baza de cercetare este furnizată de o infrastructură de încârcare de înaltă performanţă. Sistemul de alimentare utilizat în proiect este Siemens, acesta permiţându-le cercetătorilor să testeze limitele capacităţii de încărcare rapidă.

Cu ajutorul vehiculului de cercetare Porsche, s-a demonstrat să se pot obţine timpi de încarcare record: trei minute pentru 100 de km. 

 Comentarii
Inchide