Record de comenzi pentru Dacia Spring în primul weekend de comercializare, dar și probleme

Autor: George Cristea 22 mart. 2021 Știri auto

Dacia a înregistrat un număr record de comenzi pentru modelul electric Spring în primul weekend de la deschiderea precomenzilor. Site-ul Dacia a generat numeroase probleme din cauza numărului mare de accesări.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Spring se anunță a fi, de departe, cel mai popular model electric din România. Startul precomenzilor a adus nu numai blocări ale platformei online a Dacia, ci și situații nedorite în care potențialii clienți nu au putut încheia procesul de rezervare al unei mașini. Mai mulți români au reclamat faptul că au plătit prețul de rezervare de 99 de euro de mai multe ori, de fiecare dată fiindu-le blocați banii pe card. Dacia a promis că va rezolva toate aceste probleme, iar cei care au plătit de mai multe ori o rezervare își vor primi banii înapoi.

„Toți cei care au făcut deja o precomandă pentru Noua Dacia Spring vor primi un mail de confirmare a acesteia, împreună cu codul de precomandă! În plus, cei care au plătit de mai multe ori taxa de rezervare pentru noul model vor fi contactați pentru a li se restitui surplusul. Iar dacă încă nu ai plasat o precomandă, îți recomandăm să faci o singură operațiune, pentru a nu risca să ai suma blocată de mai multe ori!” este anunțul făcut pe pagina Facebook a Dacia.

Record de comenzi pentru Dacia Spring în primul weekend: Un succes imens pentru Dacia

Nu mai puțin de 4.000 de români au rezervat o Dacia Spring în primul weekend de la deschiderea precomenzilor, în ciuda problemelor tehnice apărute în funcționarea site-ului. Peste o treime din aceste rezervări au fost făcut în primele 4 ore de la deschidere, ceea ce explică blocarea site-ului. Practic, Dacia a primit în acest weekend aproape la fel de multe comenzi de mașini electrice decât totalul înmatriculărilor pe acest segment în anii 2019 și 2020, care a fost de 4.300 de unități.

Astfel, în 2019 s-au livrat pe piața locală în întreg anul aproape 1.500 de mașini electrice, iar în 2020 piața a urcat la aproape 2.900 de vehicule. În 2021, în primele două luni ale anului, volumul a urcat cu 30% însă acum piața va fi decisă exclusiv de programul Rabla Plus, care oferă o susținere de până la 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din prețul automobilului.

Pentru a putea transforma rezervarea într-o comandă fermă, cei care au rezervat Dacia Spring trebuie să achite un avans de 5.000 de lei. Primele persoane care au făcut o rezervare pe platforma online a Dacia au fost deja sunate de dealeri pentru a primi instrucțiuni. Informația a fost confirmată de mai multe persoane care au făcut rezervare pentru o Dacia Spring.

Cu cât poate fi cumpărată Dacia Spring prin programul Rabla?

Spring este primul model electric produs vreodată de Dacia și, în momentul de față, cel mai accesibil automobil electric de pe piața europeană. În România, Dacia Spring poate fi cumpărat cu mai puțin de 10.000 de euro, după aplicarea primelor din programele Rabla și Rabla Plus. Singurul care se apropie e VW e-Up!, care are un preț de listă de 24.000 de euro şi care poate fi cumpărat prin Rabla Plus cu 14.000 de euro.

Dacia Spring poate fi cumpărată cu circa 7.400 de euro sau 49 de euro pe lună utilizând bonusurile programelor Rabla (circa 1.530 de euro) și Rabla Plus (circa 9.200 de euro), prețul său fiind de 18.100 de euro în versiunea de top. Ceva mai târziu vor putea fi comandate și versiuni mai ieftine, având prețul de pornire de la 16.800 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide