Risc de incendiu la vehiculele electrice produse de Ford

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2018 Mașini electrice
Risc de incendiu la vehiculele electrice produse de Ford

Funcţia de încărcare rapidă dă bătăi de cap şi producătorilor de vehicule electrice, Ford decizând rechemarea pentru înlocuire a 50000 cabluri de alimentare, pe motiv că acestea prezintă risc de supraîncălzire şi incendiu, scrie Go4it.ro.

Problemele se manifestă la ediţiile Ford Focus Electric produse între anii 2012-2015, modelul Ford Fusion Energi (2013-2015) şi Ford C-Max Energi (2013-2015), încărcate folosind cabluri de alimentare pentru reţeaua de 120V (Statele Unite şi Canada). Potrivit companiei, cablurile de alimentare livrate pentru aceste vehicule se pot supraîncălzi dacă sunt folosite împreună cu prize AC prea uzate, sau afectate de coroziune.

În unele cazuri, supraîncălzirea cablurilor furnizate de Ford pentru adaptarea la prize obişnuite pentru locuinţă au dus chiar la producerea de incendii. Din păcate, compania nu oferă mai multe detalii privind numărul şi gravitatea acestor incidente. Ştim doar că Ford solicită pentru rechemare un număr de 49197 cabluri de alimentare folosite de posesori de vehicule electrice din Statele Unite, respectiv alte 1327 cabluri aflate la utilizatori din Canada.

Echipate cu acelaşi adaptor pentru cablu de alimentare, mai sunt rechemate şi unele vehicule hibride, provenind din seriile Ford Edge (2018), Ford Flex (2019), Lincoln MKX (2018) şi Lincoln MKT (2019).


Aparent, problemele nu se manifestă şi în cazul vehiculelor alimentate de la prize cu tensiune de 230V, cum sunt cele folosite în Europa, voltajul mărit permiţând obţinerea puterii de alimentare dorite folosind un amperaj înjumătăţit, reducând stresul asupra cablurilor de alimentare.

Sursă Go4it.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide